Microsoft zet zich schrap voor lancering grote Windows 10-update

windows 10

De November 2021-update voor Windows 10 komt eraan. Dat is officieel een grote update voor het besturingssysteem, al zitten er in de praktijk weinig merkbare nieuwigheden in.

Microsoft maakt de finale versie van Windows 10 21H2 beschikbaar voor insiders. In principe wordt er niet meer verder aan de update gesleuteld. Eventuele bugs zal Microsoft verhelpen met klassieke cumulatieve updates. Insiders kunnen de update starten vanuit Windows Update. Loopt alles goed, dan is de November 2021-update vanaf volgende maand beschikbaar voor iedereen die de stap naar Windows 11 nog niet zetten.

Beperkte nieuwe functies

Windows 10 21H2 is normaal gezien de laatste functie-update van Windows 10, al blijft het aantal nieuwe functies in deze versie erg beperkt. De belangrijkste nieuwigheden zijn voor ontwikkelaars en bedrijven. Zo krijgt Windows 10 ondersteuning voor WPA3 H2E-beveiliging voor wifi, en bouwt Microsoft GPU-ondersteuning in voor het Windows Subsysteem voor Linux.

De update moest Windows Hello for Business uitbreiden met Cloud Trust. Cloud Trust maakt het eenvoudiger om toestellen zonder wachtwoord naar werknemers uit te rollen, maar zit toch nog niet in deze update. Microsoft belooft dat de functie in de toekomst via een klassieke update wordt uitgerold.

Verder verliest Windows 10 zelfs functionaliteit, aangezien de tijdslijn van activiteiten en bestanden niet maar zal synchroniseren over meerdere toestellen heen.

Tot slot plant Microsoft nog wel enkele vernieuwingen voor Windows 10, zoals een nieuwe winkel. Windows 10 zal dezelfde appwinkel krijgen als Windows 11, maar die verandering zal op een ander moment uitrollen, vermoedelijk naar meerdere ondersteunde Windows 10-versies tegelijkertijd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home