Microsoft onthult de ‘volgende generatie van Windows’ op 24 juni

Microsoft Windows

Microsoft plant een speciaal Windows-event later deze maand om de nieuwe generatie van Windows toe te lichten.

De uitnodiging volgt amper een week nadat CEO Satya Nadella op Build 2021 voor het eerst de gevleugelde woorden ‘volgende generatie van Windows’ uitsprak. Nu maakt Microsoft bekend dat we voor de zomer duidelijkheid krijgen. Op 24 juni om 17u Europese tijd (CEST) start de livestream.

Veel meer inhoud krijgt de uitnodiging niet, behalve een Windows-venster met een blauwe achtergrond. Nadella spreekt consequent over de volgende generatie van Windows, zonder het product specifiek Windows 10 te noemen. Blijft het cijfer 10 of wordt het gewoon Windows? Misschien wordt het wel Windows 11. De schaduw van het raam toont geen segmentering en lijkt op een 11. De presentatie is ook om 11 uur lokale tijd. Geen idee of deze theorie steek houdt, afwachten tot 24 juni voor meer duidelijkheid.

Microsoft invite

Wat we wel weten, is dat het een van de meest significante updates is in een decennium volgens Nadella. Hij wil met de update meer opportuniteiten creëren voor Windows-ontwikkelaars. “Microsoft verwelkomt elke maker die naar nieuwe, innovatieve en open platformen op zoek is om applicaties te bouwen, verdelen en monetizen. We kijken er naar uit om snel meer informatie te delen.”

Codenaam Sun Valley

Microsoft werkt al lange tijd aan een grote update die dit najaar het licht moet zien. De eerste geruchten rond codenaam Sun Valley verschenen in oktober vorig jaar en werden begin januari bevestigd in een online vacature die snel door Microsoft werd aangepast. De bijzonder kleine Windows 10 mei 2021 voorjaarsupdate die sinds een week officieel beschikbaar is, duidt ook op een duidelijke focus richting het najaar.

De nieuwe generatie Windows wordt alleszins niet Windows 10X, het Chrome OS-alternatief waar Microsoft al jaren aan sleutelt.  Nadat er een stabiele previewversie uitlekte begin januari, bleef de softwaregigant het project verder uitstellen. Twee weken geleden kwam het definitieve verdict: Windows 10X is geschrapt en alle belangrijke componenten worden in Windows 10 verwerkt in de nabije toekomst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home