Microsoft Build 2021 staat gepland van 25 tot 27 mei

microsoft build ceo satya nadella

De jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Microsoft vindt plaats van 25 mei 2021 tot 27 mei 2021. Het gaat om een volledig virtueel event, net als vorig jaar.

Door de aanhoudende pandemie heeft Microsoft opnieuw beslist om Build digitaal door te laten gaan. Het maakt onderdeel uit van de strategie van Microsoft om dit jaar meer focus-driven events te houden waar specifieke zaken worden toegelicht. Begin maart op Ignite 2021 werd Teams in de spotlight gezet met de lancering van de nieuwe Presentator-modus en toekomstvisie Microsoft Mesh. Verder kwam ook Windows Server 2022 aan bod en kreeg Power Automate Desktop extra aandacht.

Volgens geruchten zou er deze maand nog een Surface-event moeten plaatsvinden waar Microsoft enkele hardware-aankondigingen publiek zal maken. In mei is het aan Build om dieper te duiken wat betreft ontwikkeling binnen het Microsoft-ecosysteem. Denk daarbij aan tal van AI, ML en andere cloud-integraties in Azure. Ook Windows krijgt waarschijnlijk een sterke focus met hopelijk meer nieuws rond Windows 10X, Project Reunion en de grote redesign van Windows 10 dit najaar onder codenaam Sun Valley.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home