Windows 11-lek onofficieel bevestigd door Microsoft als legitiem

Windows 11 startmenu donker

De gelekte testversie van Windows 11 die sinds vorige week beschikbaar is, lijkt een legitieme versie van het besturingssysteem. Microsoft dwingt namelijk via een DCMA dat een bepaalde website de download offline haalt omdat het om ‘een gelekte versie van het niet vrijgegeven Windows 11 gaat’.

Vorige week lekte een vroege versie van Windows 11 uit, een week voor de officiële lancering op 24 juni. Microsoft geeft officieel geen commentaar over het lek, maar volgens een interne bron dichtbij het team gaat het om een portie van een onafgewerkte versie van het besturingssysteem. De bron sprak vorige week nog niet openlijk over Windows 10 of Windows 11, maar het lijkt ons ondertussen duidelijk dat Windows 11 de nieuwe naam wordt.

In een DCMA copyright-claim aan beebom.com vraagt Microsoft dat het de distributie van het Windows 11 ISO-bestand stopt. De software gigant vraagt aan de website dat het hun artikel rond het ISO-bestand verwijdert omdat het om een gelekte kopie gaat van het nog niet vrijgegeven Windows 11. Met bovenstaand bericht krijgen we voor het eerst zwart op wit te zien dat Microsoft Windows 11 als naam bevestigt en dat de gelekte build weldegelijke legitiem is.

lees ook

Windows 11 gelekt: aan de slag met de nieuwe Windowsversie

Op 24 juni om 17u Europese tijd doet Microsoft alle details rond Windows 11 uit de doeken. We brengen op ITdaily live verslag uit van het event.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home