Windows 10 mei 2019 update faalt op bepaalde AMD-systemen

Windows 10

De Windows 10 mei 2019 update is sinds vorige week algemeen beschikbaar, maar dat betekent niet dat de update voor iedereen van een leien dakje loopt. Niet-compatibele drivers gooien roet in het voor eigenaars van bepaalde AMD-systemen.

Het probleem schuilt in de AMD RAID-drivers voor Ryzen- en Ryzen Threadripper-processors. De installatie van de Windows 10 mei 2019 update loopt vast wanneer de processor geconfigureerd is in SATA- of NVMe-RAID-modus.

Zowel Microsoft als AMD hebben het probleem reeds bevestigd en bieden ondersteuning. Gebruikers worden geadviseerd om de meest recente versie (versie 9.2.0.105) van de AMD RAID-drivers te installeren.

Het probleem schuilt volgens AMD in de toevoeging van “nieuwe Device Input/Output Control (IOCTL)-vereisten voor bepaalde categorieën van stuurprogramma’s”. Een schone installatie van de Windows 10 mei 2019 update zal om dezelfde reden eveneens niet kunnen installeren, zonder deze nieuwste driverversie.

Microsoft is vorige week gestart met de wereldwijde uitrol van de Windows 10 mei 2019 update. Die introduceert heel wat nieuwe features, waar we in dit artikel dieper op ingaan. De update wordt automatisch beschikbaar gemaakt op compatibele systemen via Windows Update. Gebruikers krijgen voortaan evenwel zelf de keuze of ze al dan niet willen updaten.

Gerelateerd: Windows 10 mei 2019 update: de belangrijkste redenen om te updaten

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home