Windows 10 20H2 klaar voor tests zakelijke gebruikers

Windows 10 2015

Windows 10 versie 20H2 is nu beschikbaar voor zakelijke klanten om te testen. Gebruikers kunnen de functies verkennen en uitproberen voordat de update algemeen beschikbaar wordt. De update brengt onder andere een nieuw startmenu, verbeterde Alt+Tab-functie en verdere integratie van het Configuratiescherm in de Instellingen-app met zich mee. 

In een blog schrijft Microsoft dat de 20H2 update via alle standaardmanieren kan worden gedownload. Hieronder vallen onder andere waaronder via Windows Update, Windows Server Update Services en via Azure Marketplace. Het is ook mogelijk om gewoon het iso-bestand te downloaden. 

Microsoft laat weten dat de update erg snel voltooid zal zijn voor klanten die de Windows 10 May Update (2004) gebruiken. De nieuwe functionaliteit is al aanwezig in deze versie. Gebruikers hoeven de functie alleen maar even te activeren.

Alleen beschikbaar voor zakelijke gebruikers

Wanneer gebruikers updates rechtstreeks beheren vanuit Windows Update of hun apparaten hebben aangemeld voor het Beta Challen of Release Preview Channel, krijgen ze automatisch toegang tot de 20H2 tests. 

Het testen van Windows 10 20H2 is momenteel alleen mogelijk voor zakelijk apparaten. Microsoft ziet een apparaat als zakelijk wanneer er geen Home editie van Windows 10 op draait. Daarnaast ziet Microsoft apparaten met accounts die beheerd worden door een IT-beheerder, die gekoppeld zijn aan een domein of apparaten die een volume license key of CommercialID hebben als zakelijke gebruikers. Deze gebruikers komen dus in aanmerking voor het testen van versie 20H2. 

Wat is er nieuw?

Elk jaar krijgt het Windows OS twee grote updates, waarvan 20H2 de tweede is van dit jaar. De vorige update, de 20H1, werd afgelopen mei uitgerold. Deze update gaf onder andere een clouddownload-optie voor de herinstallatie van het OS, uitbreiding van het Linux-subsysteen en ondersteuning voor gespecialiseerde displays. Ook werd de zoekfunctie – die het afgelopen jaar voor veel problemen zorgde – vernieuwd en werd het mogelijk om een toestel volledig wachtwoordloos te maken. 

Eerder hoorden we geluiden dat de 20H2-update minder grot zou zijn dan eerder halfjaarlijkse updates. Toch zijn er een aantal veranderingen. Zo krijgt het startmenu nieuwe tegels en zorgt de aangepaste Alt+Tab functie dat gepinde sites in de Edge-browser makkelijker vindbaar zijn. Daarnaast wordt het configuratiescherm verder geïntegreerd in de Instellingen-app. Het is nog onbekend wanneer de algehele uitrol van 20H2 zal zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home