Vlak voor de grote Windows 10-update heeft 91% de ‘oude’ geïnstalleerd

Microsoft heeft de gewoonte om twee grote Windows 10-updates per jaar te lanceren: elk voorjaar en elk najaar. De laatste nieuwe, Fall Creators Update, zag het daglicht in oktober 2017. De Spring Creators Update staat voor de deur, net wanneer 90,8 procent van alle Windows 10-gebruikers de Fall Creators Update binnen heeft.

Vandaag bestaat Windows niet meer in driejaarlijkse nieuwe versies, maar als Windows-as-a-Service. Windows 10 blijft dus nog een tijdje Windows 10, maar elk halfjaar krijgt het OS een grote update met nieuwe functies en verbeteringen. Tussendoor wordt het natuurlijk up-to-date gehouden voor veiligheidsdoeleinden.

Adduplex heeft een interessante studie gedaan rond de acceptatie van elke nieuwe update. Twee maanden na de lancering van de Fall Creators Update op 17 oktober is 53,8 procent van de gebruikers overgestapt. Nog eens twee maanden later heeft 85,5 procent van de gebruikers de update geïnstalleerd. Vandaag, net voor de lancering van de Spring Creators Update, heeft 90,8 procent van de gebruikers de update binnen.

Het onderzoek toont verder dat 4,3 procent van de gebruikers nog steeds de Creators Update (april 2017) draait en 3,6 procent de Anniversary update (augustus 2016). Iets meer dan één procent draait nog op een oudere versie van Windows 10.

Wanneer iemand de update ontvangt, kiest Microsoft zelf. Allereerst komen de gebruikers uit het Insider-programma aan bod, daarna de gebruikers waarvan Microsoft vooraf weet dat de hardware- en softwareconfiguraties compatibel zijn. In de weken en maanden na de lancering komen de rest van de gebruikers aan bod. Wie overigens direct wil updaten naar de nieuwe versie wanneer die beschikbaar is, kan dat hier forceren op de officiële website van Microsoft.

Het is overigens nu een goed moment voor Windows Insiders die genoeg hebben van alle bèta-tests om eruit te stappen. Microsoft staat klaar om Redstone 5-updates te testen, de nieuwe update die dit najaar zal verschijnen met een nog onbekende naam.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home