Zeg niet VR-bril maar Spatial Content Creation, aldus Sony dat zijn nieuwe headset aankondigt

De Sony headset krijgt twee 4K OLED-schermen en focust op professioneel gebruik waar interactie met virtuele objecten een meerwaarde biedt.

Sony kondigt op CES 2024 een nieuwe headset aan waar gebruikers 3D-modellen kunnen vormen en bewerken. Noem het echter geen VR-bril, maar een ‘spatial content creation’-systeem, aldus Sony. Iemand heeft te veel naar de marketing van de Apple Vision Pro gekeken…

De headset wordt aangestuurd door de pas aangekondigde Qualcomm Snapdragon XR2 Plus Gen 2. Per oog zit een 4K OLED-scherm, vergelijkbaar met de PlayStation VR-bril die het merk vandaag al in de winkel heeft liggen.

Volgens Sony focust de headset op professionele gebruikers ‘die projecten willen maken door virtuele objecten in echte fysieke ruimtes te plaatsen’. Het integreert vandaag al met de NX Immersive Designer-software, een product uit het Siemens Xcelerator portfolio. Sony wil tegen de lancering nog andere samenwerkingen bekend maken met professionele spelers binnen het industriële designsegment.

De headset wordt bijgestaan door twee controllers: een ring en een traditionelere VR-controller in de vorm van een pointer.

Volgens Sony komt de headset later dit jaar nog op de markt. Een prijs geeft de fabrikant voorlopig nog niet mee. In tussentijd kan het naar Apple kijken, dat vanaf 2 februari de Vision Pro in de winkel legt, of naar de Meta Quest 3.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home