Meta lanceert Meta Quest 3 voor 549 euro

meta quest 3
Bron: Meta

Meta heeft de derde generatie van de Meta Quest 3 aangekondigd, ’s werelds ‘eerste’ mainstream headset voor mixed reality.

Tijdens Meta Connect heeft Meta de Meta Quest 3 voorgesteld. Dat is de opvolger van de Meta Quest 2, niet te verwarren met de Meta Quest Pro die vorig jaar zijn opwachting maakte. De nieuwe mixed reality headset zal vanaf tien oktober te verkrijgen zijn. Vroeger dan de Apple Vision Pro en binnen een heel andere prijsorde en dus verkondigt Meta zonder verpinken de Meta Quest 3 als de ‘eerste mainstream headset voor mixed reality’. Het woordje ‘metaverse’ wordt opvallend genoeg nergens genoemd in de aankondiging.

lees ook

Geen virtuele, maar harde realiteit: Metaverse komt maar niet van grond

Er zijn significante upgrades aangebracht aan de hardware aan de bril in vergelijking met de Meta Quest 2. De resolutie werd met dertig procent opgetrokken. In elk brilglas zit een lens met 2064 x 2208 pixels. Die maken samen een 3D-scan van de ruimte om zo tot een ‘mixed reality’ te komen, waarbij de virtuele elementen zich ook aanpassen aan de fysieke omgeving. Om je ook auditief onder te dompelen in je gemengde wereld, ondersteunt de Meta Quest 3 spatiale audio die tot veertig procent luider kan als bij de vorige generatie.

De processor die alles laat draaien is de nieuwste Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2, die overigens zelf ook gisterenavond vers van de pers werd aangekondigd. De Meta Quest 3 wordt dus het eerste commerciële product dat met de nieuwe generatie processor verschijnt. Qualcomm spreekt over een verhoging van de GPU-prestaties met factor 2,5, voor AI-verwerking is dat zelfs factor 8. De Snapdragon XR2 Gen 2 kan input van tien camera’s en sensoren simultaan verwerken en doorspelen naar twee 3K-monitoren met een latentie van maximaal 12 ms, en is ook compatibel met Wifi 6E.

Microsoft 365

De Meta Quest 3 is niet alleen bedoeld voor ontspanning. Zuckerberg vertelde tijdens de aankondiging dat de Microsoft 365-apps later dit jaar zullen verschijnen op de headset. Zo kan je bijvoorbeeld je Powerpoint-presentatie inoefenen terwijl je de slides voor je ogen kan projecteren. Meta wil zo ook een zakelijk publiek lokken naar zijn mixed reality-headsets, al is de Meta Quest Pro daar toch eerder voor bestemd.

De headset zal vanaf 10 oktober verkrijgbaar zijn voor 549 euro. Die prijs (incl. btw) geldt voor het basismodel met 128 GB. Je kan ook kiezen voor 512 GB aan opslag, maar dan betaal je wel 699 euro.


Laatst bijgewerkt om 11u06 met meer informatie over de Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home