Sommige Windows 7-gebruikers krijgen nog een jaar langer gratis updates

Windows 7

Binnen vier maanden bereikt Windows 7 het einde van de gratis ondersteuningstermijn. Vanaf dan zijn niet langer security-updates beschikbaar, tenzij je betaalt. Microsoft maakt evenwel nog een uitzondering voor enterprise-gebruikers met een actief Windows 10-abonnement.

In een FAQ-document over het einde van de ondersteuning (via TechCrunch) staat te lezen dat gebruikers met een actieve licentie op Windows 10 Enterprise E5, Microsoft 365 E5 of Microsoft 365 E5 Security na 14 januari 2020 nog een jaar lang gratis gebruik kunnen maken van Extended Security Updates (ESU).

Dat is het betaalde updateprogramma dat Microsoft nog tot 2023 aanbiedt aan Windows 7 Professional- en Enterprise-klanten met volumelicenties, die nog meer tijd nodig hebben om hun systemen te upgraden. Voor klanten die in aanmerking komen, is ESU het eerste jaar gratis. Daarna betalen ze 50 dollar per toestel in het tweede jaar en 100 dollar per toestel vanaf het derde jaar.

Om in aanmerking te komen, moet de vereiste Windows 10 Enterprise- of Microsoft 365-licentie nog actief zijn op 31 december 2019. De promotie geldt ook voor Windows E5 en Microsoft 365 E5 voor overheden, maar niet voor onderwijs.

Trage migratie

Microsoft is gebruikers sinds maart actief aan het waarschuwen over het einde van de ondersteuning, maar met name de migratie bij bedrijven verliep tot nu toe erg traag.

Begin deze maand draaide het tien jaar oude OS nog op 31,8 procent van de pc’s wereldwijd. Dat verloren marktaandeel werd nagenoeg volledig gerecupereerd door Windows 10, dat groeide tot een marktaandeel van 48,9 procent.

Gerelateerd: Einde Windows 7: wat je moet weten voor je upgradet naar Windows 10

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home