Nieuwste Samsung software-update zorgt voor problemen met vingerafdruksensor 

De langverwachte Samsung One UI 6.1 software-update voor Galaxy S23-toestellen blijkt nu problemen op te leveren met de vingerafdruksensoren, dat deelden gebruikers via Reddit.  

Samsung rolde eind maart de nieuwe Samsung One UI 6.1-update voor Galaxy S23-toestellen uit, die Galaxy AI-functies zou omvatten net zoals bij de apparaten uit de Galaxy S24-serie. Samsung-gebruikers gaven hun apparaten massaal een update om de nieuwste functies waaronder Circle to Search of Live Translate-service uit te proberen. Slechts een week later zien we dat heel wat gebruikers melding geven via Reddit van een probleem met de vingerafdruksensor sinds de nieuwe update. Het is nog wachten op een reactie of nieuwe update langs Samsung zijn kant.  

Probleem met vingerafdruksensor

Wie een Samsung Galaxy S23 in handen heeft en er ook als de kippen bij was om de nieuwste Samsung One UI 6.1-update te downloaden, zal dit probleem misschien al ondervonden hebben. Op Reddit staan heel wat reacties te lezen waarin gebruikers, sinds het downloaden van de nieuwste Samsung-update, problemen ervaren met hun vingerafdruksensor. Gebruikers lijken uiteindelijk in staat om het te doen werken, alleen melden de meesten dat het ontgrendelen meestal niet werkt bij de eerste poging.  

lees ook

Samsung Galaxy S24 Ultra review: alleen het beste is goed genoeg

Hoewel heel wat gebruikers dit probleem ervaren, heeft nog niemand een foutindicatie kunnen vinden. De fout zou ook willekeurig opduiken, waardoor het nog moeilijker te achterhalen is. Samsung heeft nog geen oplossing aangeboden, dus het zal voorlopig nog wachten zijn op de volgende update. Heb je de huidige update op jouw S23-apparaat nog niet doorgevoerd? Dan is het aangeraden om hier even mee te wachten tot een oplossing zich aanbiedt.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home