Samsung Galaxy S23 Ultra ondervindt wifi-problemen

Wie een Wifi 6-netwerk heeft, kan daarmee verbinden, maar de Samsung Galaxy S23 Ultra biedt geen internettoegang aan. Samsung werkt aan een oplossing

Sommige eigenaars van een Samsung Galaxy S23 Ultra melden problemen wanneer ze verbinding maken met een wifi-netwerk. Het icoontje geeft aan dat er verbinding is, maar de smartphone biedt geen toegang tot het internet. In een Reddit-post blijkt dat het probleem toestelafhankelijk is, aangezien de gedupeerde twee toestellen heeft en één ervan wel prima werkt.

Sindsdien verschenen er op kanalen zoals XDA, Reddit en Samsung Members meerdere forumposts met hetzelfde probleem. Wanneer we de verschillende situaties analyseren, lijkt het probleem zich te situeren rond Wifi 6-routers, meer specifiek configuraties met 802.11ax of WPA3 als hun veiligheidsoptie bij voorkeur.

Je kan deze opties aanpassen in je router om opnieuw connectie te maken met je Samsung Galaxy S23 Ultra, maar dat heeft ook invloed op al je andere geconnecteerde toestellen. Je toestel laten omruilen helpt soms, niet altijd. Recent werd de Februari 2023-veiligheidsupdate uitgerold naar iedereen, maar die bracht geen soelaas.

lees ook

Samsung Galaxy S23 Ultra review: koninklijk totaalpakket

Samsung erkent het probleem en zegt dat het aan een oplossing werkt. Het wil die integreren in de volgende veiligheidsupdate, wat betekent dat je mogelijk nog een maand moet wachten tot je de update kan testen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home