‘Apple gaat deze week nog nieuwe iPads lanceren’

Zowel de Apple iPad, iPad Mini als iPad Air krijgen deze week een kleine specificatieboost met nieuwe chips.

Er is een grote kans dat Apple deze week nieuwe iPads aankondigt in een standaard persbericht en de toestellen direct beschikbaar stelt. Volgens 9to5Mac krijgen drie iPad-modellen een kleine upgrade: het basismodel, de iPad Air en de iPad Mini.

Zowel de iPad Air als de iPad Mini krijgen een specificatieboost met respectievelijk een M2- en A16 Bionic-chip. Wat het basismodel iPad als upgrade krijgt, is voorlopig nog niet bekend. De iPad Air kreeg begin vorig jaar nog een update naar de Apple M1-chip en 5G-connectiviteit.

Voor de iPad Mini is het al twee jaar geleden sinds de laatste upgrade. De kleinste iPad kreeg toen zijn langverwachte redesign en USB-C-connectiviteit. Het rapport van Apple-insiders wijst ook naar een mogelijke update in de schermcontroller van de iPad Mini om het ‘jelly scroll’-effect aan te pakken.

Naast wat kleine upgrades verandert Apple niets significant aan de iPad-modellen. Vandaar dat er enkel een kort nieuwtje wordt verwacht ergens deze week, en geen grote presentatie. De iPad Pro kreeg vorig jaar nog een update en is pas in 2024 aan de beurt, vermoedelijk voor het eerst met een OLED-scherm.

Het spreekt voor zich dat het hier om geruchten gaat die je best met een korrel zout neemt. Anderzijds past de timing wel om nu de drie modellen te upgraden. Afwachten deze week of Apple plots met nieuws naar buiten komt.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home