WhatsApp werkt aan versie voor de iPad

whatsapp op ipad

WhatsApp gaat Apple-gebruikers op hun wenken bedienen. Na een bèta voor macOS wordt nu ook de eerste testversie van een iPadOS-app vrijgegeven.

Het zijn mooie weken voor Apple-fans die WhatsApp verkiezen boven iMessage als berichtenapp. In augustus rolde WhatsApp een bèta uit voor macOS en dat wordt nu uitgebreid met een toegewijde versie voor de iPad. De bèta kan je voorlopig wel enkel binnentrekken als je een geregisreerde TestFlight-gebruiker bent. Het is nog niet geweten wanneer de app als bèta of stabiele versie via de App Store aangeboden zal worden.

Met een eigen app geeft WhatsApp nu eindelijk ook aandacht aan het iPad-publiek. iPad-eigenaars waren tot heden toegewezen tot de webversie van WhatsApp, want de iOS-app voor iPhone was niet compatibel met je tablet. De interface van WhatsApp zal zich veel beter kunnen presenteren op het grotere scherm van een iPad, zoals je in screenshots van WABetaInfo kan zien.

In een linkerkolom krijg je een overzicht van je recente chats, rechts het berichtenverkeer van het gesprek dat je aanklikt. Vergelijkbaar met hoe WhatsApp eruitziet op het web of in de desktopapp voor Windows. De iPad-versie zal ook zonder smartphone kunnen gebruikt worden. Hoe je dat instelt voor je pc, leggen we je stap voor stap uit in bijgevoegde handleiding.

lees ook

WhatsApp gebruiken zonder een smartphone of tablet in de buurt

Liefde voor Apple

WhatsApp werd natuurlijk ontworpen voor de smartphone, maar de berichtenapp maakte in 2021 al de sprong naar Windows en kreeg daar recent nog een totale make-over. Het heeft lang geduurd vooraleer WhatsApp ook liefde geeft aan Apple, maar daar komt nu verandering in. De bèta van de macOS-app is sinds eind augustus beschikbaar.

iPad-gebruikers kunnen sinds deze week ook aan de slag met de nieuwste versie van het besturingssysteem. Wat er nieuws is in iPadOS 17, ontdek je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home