Microsoft bevestigt grote redesign Windows 10 in vacature

Windows is BACK

Windows 10

Microsoft bevestigt in een vacature voor het eerst het gerucht dat Windows 10 grondig op de schop gaat. In een zoektocht naar een software ingenieur voor het Windows Core-team, onthulde de softwaregigant iets meer informatie dan gepland.

Volgens de vacature plant Microsoft een ‘ingrijpende visuele verjonging’ van Windows dat een signaal moet sturen naar alle gebruikers dat ‘Windows is BACK’. Helaas heeft Microsoft kort na het plaatsen van de vacature de tekst getuned naar een brave versie zonder Windows-melding en quotes, maar waar rook is, is vuur.

Microsoft belooft al langer een Windows 10 redesign, waaronder het Fluent Design System in 2017, maar tot nu toe ziet Windows 10 er grotendeels hetzelfde uit bij de lancering. Het Fluent Design kreeg wel een update in 2020 met een nieuw Office-design waaraan Microsoft werkt.

Windows 10 Sun Valley

Eind vorig jaar lekte codenaam Sun Valley uit, de grote eindejaarsupdate voor 2021 met een modern design dat vooral de Windows desktopervaring nieuw leven inblaast. Het nieuwe project wordt gestuurd door het Windows Devices and Experiences team van Chief Product Officer Panos Panay. Hij nam eerder in 2020 controle over de divisie en liet toen al weten dat het Windows 10 zou aanpakken. Codenaam Sun Valley is die grondige opfrisbeurt.

Tabletgebruikers mogen een update verwachten met betere animaties voor een vloeiendere ervaring. Interne bronnen spreken ook over een bredere adoptie van WinUI doorheen Windows Shell en in-box apps. Tot slot zullen legacy UI-delen van Windows 10 ondersteuning krijgen voor dark mode.

lees ook

Windows Core OS lekt online: Chrome OS-concurrent en basis van Windows 10X

Vermoedelijk stopt Microsoft ontwikkelingen rond Windows 10X in de brede release van Windows 10. Het werkt ook aan een nieuwe taakbalk met moderne code en een verbeterde UI voor Verkenner.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home