Microsoft acht Windows 11 stabiel genoeg voor een brede uitrol naar iedereen

Wie een compatibele pc heeft maar nog geen updatemelding heeft ontvangen, mag die elk moment verwachten.

Sinds de lancering van Windows 11 eind vorig jaar heeft Microsoft de update voor Windows 10-gebruikers met een compatibele machine maar stelselmatig uitgerold. Initieel waren er nog heel wat bugs, maar die werden de afgelopen maanden zo goed mogelijk plat getrapt. De huidige stabiliteit van Windows 11 is goed genoeg voor Microsoft om het label ‘brede uitrol’ op te plakken.

Concreet betekent dit label dat alle nieuwe toestellen die vandaag in de winkel worden verkocht Windows 11 zouden moeten draaien. Iedereen met een Windows 10-pc die voldoet aan de strenge systeemeisen, krijgt nu de update aangeboden. Wie eerder al weigerde, mag erop rekenen dat Microsoft het nog duidelijker zal maken dat een upgrade wenselijk is.

lees ook

Windows 11 Home, Pro en Enterprise: welke versie past bij jouw onderneming?

Windows 11 haalde in februari nog een marktaandeel van 19,3 procent wanneer we vergeleken met het aantal Windows 10-machines. Twee maanden later stagneert die groei en parkeert het op 19,7 procent. Met de nieuwe stap van Microsoft wil het dat cijfer verder opkrikken en meer gebruikers richting Windows 11 duwen.

Wie nog twijfelt om te upgraden, kan onze uitgebreide review van Windows 11 lezen. Vergeet ook zeker niet onze gids te raadplegen met 5 redenen om wel (of niet) te upgraden. Heb je net de overstap gemaakt naar Windows 11? Hier zijn 5 essentiële stappen na de installatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home