Bijna 1 op 5 pc’s draait vandaag al Windows 11

Windows 11 kende een twijfelachtige start, maar komt nu op toerental. De verkoop van nieuwe pc’s met Windows 11 geïnstalleerd duwt het marktaandeel fors omhoog.

De nieuwste cijfers van AdDuplex tonen dat Windows 11 fors blijft groeien sinds de lancering in oktober vorig jaar. Het haalde afgelopen maand een marktaandeel van 19,3 procent wereldwijd. Vergeleken met vorige maand is het aandeel met 3,2 procentpunt gestegen.

Opvallend is dat nog heel wat gebruikers opteren om de nieuwste Windows 10-update te installeren, versie 21H2, in plaats van Windows 11. Windows 10 21H2 is goed voor 21 procent marktaandeel. De populairste versie vandaag is Windows 10 21H1 met 27,5 procent.

Bron: AdDuplex

De belangrijkste versneller voor Windows 11 is de verkoop van nieuwe pc’s die standaard met het besturingssysteem worden geleverd. We verwachten dat het marktaandeel stelselmatig blijft groeien met de verdere verkoop van nieuwe pc’s en meer gebruikers die upgraden van Windows 10 omdat het besturingssysteem stilaan als stabiel wordt aanzien.

Bron: AdDuplex

Ondertussen blijft Windows 11 aan een sneltempo verder evolueren. Zo experimenteert Microsoft met een verkleinde taakbalk voor tabletmodus en een verbeterd taakbeheer. Recent kunnen Windows Insiders (bètatesters) ook aan de slag met Android-apps in Windows 11. Die hebben wel pittige systeemeisen, kijk hier na of je pc in aanmerking komt.

Twijfel je nog om te upgraden? Lees dan zeker onze gids met 5 redenen om wel of niet te upgraden naar Windows 11.

lees ook

Microsoft-account en internet binnenkort verplicht voor installatie Windows 11 Pro

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home