Bug in Windows 11 houdt printopdrachten tegen

Windows 11

Windows 11 bevat een bug die het onmogelijk maakt om te printen zonder administratorprivileges. Het probleem steekt vooral de kop op in grote enterprises.

Microsoft geeft aan dat Windows 11 een bug bevat die printen moeilijk maakt in sommige enterprise-omgevingen. De bug houdt printopdrachten tegen tenzij de opdrachtgever admin-privileges heeft. Het probleem doet zich voor wanneer de printserver zich in een andere tijdszone bevindt dan de opdrachtgever.

Voorlopig is er nog geen oplossing voor de bug. Microsoft belooft een patch voor het einde van de maand. Het probleem treft ook Windows 10 maar is daar al verholpen met patches aan het begin van oktober.

Andere bugs

Windows 11 bevat nog andere bugs gerelateerd aan printen. Zo slaagt het besturingssysteem er soms niet in om de juiste drivers voor een netwerkprinter vanzelf binnen te halen en worden instellingen van de printserver niet altijd correct doorgegeven naar de client.

Het huidige probleem treft vermoedelijk niet al te veel gebruikers. Microsoft is nog niet zo lang bezig met de uitrol van Windows 11 en de upgrade is bovendien niet verplicht. Zeker in enterprise-omgevingen staat een upgrade doorgaans nog niet al te hoog op de agenda.

Printen is de laatste tijd een uitdaging voor Microsoft. Ook Windows 10 kende immers de nodige printgerelateerde problemen. Die hadden voornamelijk te maken met variaties op de PrintNightmare-bug: een zero day-lek in de Windows Print Spooler.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home