Microsoft Edge kan screenshots blokkeren

microsoft edge
Bron: Microsoft

De zakelijke versie van de Microsoft Edge-webbrowser krijgt extra beveiligingsfuncties, waaronder het blokkeren van screenshots. Bedrijven kunnen voortaan ook hun eigen naam en logo toevoegen aan de browser.

Tijdens Build kondigt Microsoft nieuwe functies aan voor Edge for Business, een versie van de browser ontworpen voor bedrijven met een extra laag beveiliging. Microsoft trekt de beveiliging tegen dataverlies via browserapplicaties verder op.  Het kijkt daarbij naar de meest eenvoudige vorm om gegevens te kopiëren en te verspreiden: het maken van screenshots.

Beheerders kunnen instellen dat in de webversies van Microsoft-applicaties geen screenshots meer kunnen worden genomen. Opent een gebruiker het Windows Knipprogramma om een schermafbeelding te maken, dan wordt het scherm volledig in het zwart gehuld. Bijgevolg zal een genomen screenshot ook niet meer dan een zwart vak bevatten. Ook antwoorden van Copilot kunnen op deze manier worden afgeschermd in Edge.

Edge neemt voortaan ook beter rechtenbeperkingen voor gevoelige Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden in acht. Naast het beperken van screenshots van deze bestanden, kan je via ‘gevoeligheidslabels’ vermijden dat Copilot naar deze documenten verwijst. Verder zijn de beheertools verbeterd om verouderde browserinstanties sneller te kunnen updaten, de toegang van Copilot tot webcontent te regelen en Edge for Business ondersteuning voor sessiebeleidsregels via Microsoft Defender for Cloud Apps te geven.

Microsoft biedt bedrijven naast meer beveiliging ook de optie om de Edge-browser in de huisstijl te gieten. Bedrijven kunnen hun bedrijfsnaam, -logo en -kleuren toevoegen aan het profielmenu en de taakbalk. Zo is het voor gebruikers duidelijk door wie de browser waarin ze werken geconfigureerd is, aldus Microsoft in een blog.

Tenslotte zal Microsoft ook live-vertalingen toevoegen voor video’s. De Nederlandse taal zal initieel niet ondersteund worden, maar je kan bijvoorbeeld wel Engelstalige video’s vertalen naar het Spaans en omgekeerd.

Alle aangekondigde functies voor Edge for Business zullen in ‘de komende weken en maanden’ ter beschikking komen. Microsoft lanceerde de zakelijke versie van de Edge-browser tijdens de editie van Build vorig jaar. Inmiddels heeft ook Chrome een zakelijke browser, al vraagt Google wel een maandelijkse kost van zes dollar voor de hoogste beveiliging. Microsoft rekent voorlopig nog geen kosten aan voor Edge for Business.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home