Microsoft vernieuwt Windows 11 op IoT-devices

windows 11

Microsoft kondigt Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 aan. De nieuwe versie ondersteunt vlottere draadloze verbinding tussen IoT-apparaten en het draaien van x64-applicaties.

Microsoft kondigt een gloednieuwe versie van Windows 11 IoT Enterprise aan, een Windows-versie ontwikkeld voor IoT-apparaten om gebruikers en fabrikanten een vertrouwde softwareomgeving te bieden. De eerste versie van Windows 11 IoT Enterprise zag ongeveer gelijk met de desktopversie het levenslicht. De nieuwe versie krijgt de naam Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 mee.

lees ook

Windows 11 24H2 update nu beschikbaar in preview

Op maat van IoT

De update brengt ontwikkelingsfuncties van Windows 11 naar een IoT-omgeving. Het aantal verwisselbare pakketten wordt uitgebreid naar 36, waardoor makers van IoT-apparaten het besturingssysteem verder kunnen aanpassen. Apparaten zullen nu ook vlotter draadloos verbinding kunnen maken en projecteren als ze op dezelfde versie draaien en x64-applicaties draaien op een Arm-gebaseerde processor.

Microsoft sleutelt niet alleen achter de schermen, maar ook aan de gebruiksinterface van Windows IoT Enterprise. De vernieuwde interface neemt herkenbare elementen over uit de desktopversie van Windows, zoals het taakbalkoverloopmenu en tabbladen in Verkenner. Het verbetert ook de toegankelijkheid door live bijschriften, spraaktoegang en braille-invoer te introduceren.

Tenslotte is ook aan beveiliging en beheer gedacht. Microsoft introduceert een vernieuwd beveiligingsdashboard met snelle toegang tot antivirus, firewalls en netwerkbeveiligingsfuncties. IoT-apparaten worden nu maandelijks geüpdatet zoals Windows-pc’s. Intune is de centrale applicatie voor het beheren van apparaten. Het volledige overzicht van features vind je hier terug.

10 jaar ondersteuning

Windows 11 IoT Enterprise zal tien jaar lang ondersteuning krijgen, tot en met 2034. Wie wil upgraden naar de nieuwste versie, moet wel de licentie volledig vernieuwen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home