GitHub Copilot krijgt extensies van derden 

Github copilot

Op de Build 2024-ontwikkelaarsconferentie introduceerde Microsoft Copilot Extension, waarbij ontwikkelaars extensies van derden voor GitHub Copilot kunnen gebruiken.  

Microsoft Build 2024 staat volledig in het teken van AI. Ook GitHub’s Copilot ondergaat een AI-injectie met de lancering van Copilot Extension. Zoals de naam het al verklapt, bieden Copilot Extensions ontwikkelaars de mogelijkheid om Copilot uit te breiden met vaardigheden van derden. De extensies worden beschikbaar gesteld in de GitHub Marketplace, al kunnen ontwikkelaars ook hun eigen privé-extensies maken en integreren met hun interne systemen en API’s. 

GitHub Copilot, voor het eerst uitgebracht in oktober 2021, werd in februari uitgebreid met een enterprise-versie die algemeen beschikbaar is. Twee maanden later werd een preview getoond van GitHub Copilot Workspace, een AI-native ontwikkelaarsomgeving. 

Extensies van derden

De nieuwe Copilot Exentions-functie heeft als doel de workflows van ontwikkelaars te versnellen doordat ze in natuurlijke taal kunnen communiceren en het GitHub-venster of hun IDE’s niet hoeven te verlaten. De extensies van derden bevatten onder andere DataStax, Docker, LambdaTest, LaunchDarkly, McKinsey & Company, Microsoft Azure en Teams, MongoDB, Octopus Deploy, Pangea, Pinecone, Product Science, ReadMe, Sentry en Stripe.  

Deze extensies zijn verschillend tussen de partners, waarbij het voor de ene toegang tot hun documentatie in Copilot betekent, en voor de anderen het ondernemen van acties. Ontwikkelaars kunnen hun eigen extensies maken en integreren, maar er zijn ook extensies beschikbaar in de GitHub Marketplace.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home