Microsoft bereidt Windows voor op vouwbare hardware

Microsoft sleutelt aan Windows om het besturingssysteem geschikt te maken voor vouwbare hardware en apparaten met twee schermen. Dat schrijft The Verge op basis van anonieme bronnen, die bekend zijn met de plannen.

Vouwbare apparaten en hardware met twee schermen vormen volgens die bronnen een belangrijk investeringsgebied binnen Microsoft, voor zowel Windows als Surface.

Microsoft experimenteert al langer met hardware met twee schermen onder de codenaam Andromeda. Daarnaast werkt het ook samen met Intel en andere OEM’s om de nieuwe productcategorie voor Windows in het leven te roepen. De hardware zal volgens The Verge niet beperkt blijven tot Intel-chips. Ook appararten met een ARM-chip worden een mogelijkheid.

Windows Core OS

Aan de softwarekant wordt vooral geëxperimenteerd met Microsofts Composable Shell (C-Shell) en Windows Core OS. Dat laatste is een meer modulaire versie van de bestaande Windows Shell, die vandaag al verschillende delen van Windows 10 aandrijft. De Surface Hub 2 is alvast een eerste voorbeeld van de mogelijkeden die Windows Core OS biedt.

De eerste Windows 10-build voor vouwbare toestellen (rs_shell_devices_foldables) dook eerder deze week op. Microsoft is evenwel niet de enige die zich in dit domein begeeft. Ook Google gaf reeds aan dat het native ondersteuning voor vouwbare schermen in Android inbouwt, om fragmentatie tegen te gaan. Ook Samsung gunde ons in november reeds een eerste blik op zijn opvouwbare smartphone en zal het toestel op 20 februari officieel lanceren.

Gerelateerd: Samsung bevestigt vouwbare smartphone voor 20 februari

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home