Lenovo en EPOS lanceren samen headsets

Hardware-producent Lenovo en audiospecialist EPOS brengen samen twee headsets uit. De modellen zijn vooral gericht op mensen die hybride werken.

Een partnerschap tussen Lenovo en EPOS heeft twee nieuwe headsets opgeleverd. De focus van beide modellen ligt op zakelijke klanten met vooral een hybride werksituatie. Ze worden gelanceerd als de Lenovo Wired VOIP Headset en de Lenovo Wired ANC Headset Gen 2.

Globale partners

Hybride werken is niet meer weg te denken uit het huidige professionele klimaat. De toestellen zouden dus geschikt moeten zijn voor thuis en het kantoor, maar ook voor onderweg.

Deze release is meer dan twee bedrijven die samen een keer iets wilden doen. EPOS is vanaf nu de wereldwijde audiopartner van Lenovo voor pc-audioaccessoires. De nieuwe headsets zijn dan ook co-branded. Het is de bedoeling dat toestellen van EPOS vlot gaan samenwerken met Lenovo-producten zoals de laptops van de ThinkPad- en ThinkBook-reeksen. Daar hoort de Lenovo ThinkPad E16 Gen 1 bijvoorbeeld ook bij.

In de toekomst omvat deze samenwerking nog andere elementen:

  • Ontwikkeling van soft- en hardware
  • Gezamenlijke professionele audio-oplossingen
  • Stimuleren van innovatieve pc- en audio-ecosystemen

Om Lenovo-klanten meer audio-keuze te geven uit één bron, wordt de EPOS-portfolio ook deel van het “3rd party offer”-programma bij die eerste.

lees ook

Epos Impact 1000-headsets geven je hersenen rust in drukke omgevingen

Eigenschappen

De headsets zijn gecertificeerd voor Microsoft Teams en Zoom. Ze zijn bovendien ook geschikt voor andere toepassingen op gebied van Unified Communications (UC). Voor wie effectief vaak onderweg is en zijn headset keurig wil meenemen: er wordt een reisetui meegeleverd.

Beide modellen hebben dezelfde vorm, inclusief oorschelpen en beschikken over een inline call control box. Ze zijn bovendien makkelijk aan te sluiten via USB-C (met USB-A adapter). Om gefocust te werken (of genieten van muziek) is er Active Noise Cancellation voorzien.

Je hoeft niet te wachten, de headsets zijn gewoon al beschikbaar. De Lenovo Wired VOIP Headset heeft een adviesprijs van 49,99 euro, inclusief btw en voor de Lenovo Wired ANC Headset Gen 2 is dat 129,99 euro, inclusief btw. EPOS lanceerde trouwens op zichzelf nog maar net de Impact 5000T-reeks voor headsets.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home