Inlogproblemen met Outlook? Zo los je ze op

inlogproblemen microsoft outlook

Heb je problemen om in te loggen op de mobiele versie van Microsoft Outlook? Microsoft deelt een workaround om het probleem op te lossen.

“Dit e-mailadres is geblokkeerd op dit apparaat door de administrator.” Klinkt deze melding je bekend in de oren? Geen nood, je hoeft je geen zorgen te maken over de positie in je bedrijf. Volgens Microsoft kan deze foutmelding voorkomen in een hybride Exchange-omgeving, zowel wanneer de mailserver op een on-premise server als in de Microsoft-cloud gehost wordt.

lees ook

Storing Microsoft Exchange legde mailverkeer stil

In een blog geeft Microsoft wat meer uitleg hoe de inlogproblemen voor Outlook kunnen ontstaan en nog handiger, hoe je ze kan oplossen. De oorzaak ligt hoogstwaarschijnlijk bij het ontbreken van toegangsregels voor Exchange ActiveSync-apparaten in Exchange Online. Die zijn noodzakelijk om verbindingen vanuit Outlook voor iOS- en Android-apparaten naar de mailserver mogelijk te maken en zorgen er ook voor dat je mailverkeer correct gesynchroniseerd wordt over meerdere apparaten.

Zo los je inlogproblemen met Outlook op

Je gaat als volgt te werk om de nodige toegangsregels voor Outlook aan te maken:

  1. Controleer of je ondersteuning voor hybride authenticatie hebt ingeschakeld voor apparaten van je organisatie. Hiervoor moet je eerst een beleid voor voorwaardelijke toegang aanmaken en vervolgens een beschermingsbeleid via de Intune-app. Het volledige proces staat uitvoerig beschreven in deze supportblog onder de sectie Implementatie.
  2. Nu kan je de toegangsregel aanmaken. Dit doe je in PowerShell. Typ eerste het commando Connect-ExchangeOnline om verbinding te kunnen maken met de Exchange-server. Vervolgens voer je het volgende commando uit: New-ActiveSyncDeviceAccessRule -Characteristic DeviceModel -QueryString “Outlook for iOS and Android” -AccessLevel Allow

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home