HP ZBook G11 workstations koppelt nieuwe Intel- en AMD-chips met Nvidia RTX Ada

HP ZBook Power

De volledige HP ZBook G11-laptops krijgen nieuwe Intel- en AMD-chips met AI-functies aan boord, hier en daar bijgestaan door een veel krachtigere Nvidia RTX Ada grafische kaart.

Net als de nieuw aangekondigde HP EliteBook G11-reeks krijgen ook de HP ZBook-toestellen een AI-upgrade. De nieuwste generatie workstations krijgen AMD Ryzen Pro-chips en Intel Core Ultra vPro-chips om uit te kiezen.

De focus ligt op een hoge afwerking en ISV-certificering om zeker te zijn dat je maximale prestaties behaalt bij professionele workloads zoals 3D-modellering, design of AI-gerelateerde ontwikkelingen. Elke nieuwe ZBook wordt geleverd met een Copilot-knop op het klavier om sneller de AI-assistent van Windows op te roepen.

HP splitst de ZBook line-up op in vier verschillende profielen. HP ZBook Firefly 14 en 16 G11 focust op lichte, mobiele laptops waar je toch al een discrete GPU-optie hebt. HP ZBook Power 16 G11 focust veel meer op power in een ruimer chassis, zonder het prijskaartje uit het oog te verliezen. Wie het beste van de twee werelden wil, of gewoon niet kan kiezen, kan voor de ZBook Studio 16 G11 gaan. Desktopprestaties in een laptop? Dan is de HP ZBook Fury16  G11 de beste keuze.

HP benadrukt ook dat het de eerste pc-fabrikant is die naadloos integreert met Nvidia NGC.

HP ZBook Firefly 14 en 16 G11

De meest mobiele (en minst krachtige) ZBook uit de reeks, Firefly, krijgt een upgrade naar de nieuwste AI-chips van Intel en AMD. Die laatste herken je door de letter A achteraan de productnaam. Je kan kiezen uit Intel Core Ultra vPro-chips binnen de H-reeks (5/7/9-series) of de nieuwe AMD Ryzen Pro-chips die binnenkort worden onthuld.

Voor het eerst kan je in een Firefly-model een aparte grafische kaart configureren. De nieuwe Nvidia RTX 500 ADA is een optie die je voortaan kan kiezen. Er zijn twee schermformaten beschikbaar: 14 inch en 16 inch (enkel Intel).  

HP ZBook Power 16 G11

Waar elk model voornamelijk een chipupgrade krijgt, krijgt de HP ZBook Power G11 een volledige make-over. Voortaan krijg je een 16:10-schermratio voor verbeterde productiviteit. Er is één schermformaat beschikbaar, namelijk 16 inch. AMD Ryzen Pro of Intel Core Ultra (H-reeks) zijn configureerbaar.

Wie een stevige grafische kaart wil zonder het toestel heel dik en (te) zwaar te maken, kan de HP ZBook Power configureren met maximaal een Nvidia RTX 3000 Ada GPU. Wie minder budget heeft, kan ook een Nvidia RTX 1000 Ada of RTX 500 Ada configureren.

HP ZBook Studio 16 G11

Er verandert weinig aan de HP ZBook Studio, behalve de nieuwe Intel Core Ultra-chips (vPro). Een AMD-variant is er nog steeds niet. Wie de nieuwste Ryzen Pro-chips wil configureren, binnenkort worden ze officieel aangekondigd, kijkt beter naar de ZBook Power hierboven.

De ZBook Studio workstation heeft één schermoptie: 16 inch. 

HP ZBook Fury 16 G11

Een desktop workstation in laptopformaat? De HP ZBook Fury 16 G11 is de enige ZBook met een desktop-CPU aan boord. Geen Intel Core Ultra mobiele chip, wel een 14de generatie Intel Core HX-chip. Opnieuw is ook hier geen AMD-optie beschikbaar.

Wie zijn systeem wil maximaliseren, kan tot een Nvidia RTX 5000 Ada configureren. Opnieuw één schermformaat: 16 inch.

Prijzen en beschikbaarheid

Alle workstations, met uitzondering van de HP ZBook Studio G11, zijn vanaf april beschikbaar in de VS. De Studio G11 volgt in mei. Een adviesprijs geeft HP voorlopig niet mee. Het is nog niet duidelijk wanneer de toestellen onze kant uitkomen.

lees ook

HP Wolf Security for Business review: goed gerief, goed verstopt

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home