HP stopt koppelverkoop HP+ met laserprinters

Na problemen in het zakelijke segment draait HP het roer om. Alle laserprinters met HP+ standaard uit de doos verdwijnen.

Na de introductie van HP+ drie jaar geleden, wordt de koppelverkoop met laserprinters stopgezet. In ruil voor een extra jaar garantie en enkele extra functies zoals verbeterde beveiliging en remote print via de HP+-app, werkt de printer enkel met originele HP-inkt of toner.

HP+ blijft vandaag bestaan voor alle compatibele printers, maar HP schrapt de specifieke printers met HP+  vooraf geïnstalleerd uit de doos aan een lagere aankoopprijs. Je kon die printers herkennen door de letter ‘e’ achteraan het typenummer.  Zo heb je enerzijds de klassieke HP Laserjet Pro 4102fdw zonder HP+, en de HP Laserjet Pro 4102fdwe met HP+.

De belangrijkste vereiste om HP+ te blijven gebruiken, is dat de printer permanent verbonden is met het internet. Dat is vaak geen probleem, behalve in zakelijke omgevingen. Om datalekken te bemoeilijken, worden printers vaak enkel lokaal beschikbaar gesteld.

Reactie van HP

HP deelt een statement via Druckerchannel: “We erkennen dat sommige klanten in IT-beheerde kantooromgevingen niet kunnen voldoen aan de vereisten voor cloudconnectiviteit voor HP+. Om onze klanten in alle kantooromgevingen een uitzonderlijke printervaring te bieden, zullen we de LaserJet-serie producten niet langer aanbieden met HP+.”

“We zijn van plan om bewezen oplossingen zoals Print from Anywhere en Smart Security uit te breiden op bepaalde nieuwe HP LaserJet-apparaten. HP+-klanten die tevreden zijn over hun apparaten en service kunnen hun apparaten blijven gebruiken zoals voorheen. Ze hoeven geen aanpassingen te doen.”

lees ook

Printen in een hybride werkomgeving: veel vereisten, veel keuze 

Wat met alle verkochte HP+-laserprinters?

Het schrappen van HP+-specifieke modellen geldt enkel voor laserprinters. Inkjetprinters met de letter ‘e’ achteraan blijven wel in de handel beschikbaar aan een scherpere prijs dan de versie zonder HP+ standaard aan boord. De reden daarachter is dat inkjetprinters minder in grote zakelijke omgevingen worden uitgerold, waardoor het probleem van permanente online connectiviteit zich niet stelt.

Wie vandaag zo’n laserprinter heeft met HP+, kan die blijven gebruiken. HP voorziet echter geen firmware-updates om alle printermodellen met de letter ‘e’ vrij te stellen. De printers ontvangen zelfs helemaal geen updates meer. De printer blijft werken met alle functies zoals hij vandaag actief is. Je geniet wel nog van alle voordelen die HP+ aanbiedt zoals de extra garantie.

HP+ blijft optioneel wel beschikbaar voor alle compatibele printers, inclusief alle voordelen in ruil voor het gebruik van originele HP-inkt. HP+ verdwijnt niet, wel de koppelverkoop mét printer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home