HP schrapt Instant Ink voor laserprinters

HP Instant Ink voor laserprinters wordt later dit jaar geschrapt uit het aanbod. Bestaande abonnees kunnen de dienst wel blijven gebruiken.

Samen met de aankondiging dat het de koppelverkoop HP+ met laserprinters stopt, schrapt HP ook zijn Instant Ink-abonnement voor laserprinters. Inkjetprinters blijven wel toegang hebben tot Instant Ink.

HP deelt dit statement aan Druckerchannel: “HP stopt in de loop van dit jaar met de verkoop van zijn Instant Ink tonerabonnementsdienst. De dienst zal niet langer beschikbaar zijn voor nieuwe klanten. Dit heeft geen gevolgen voor bestaande abonnees van Instant Ink for Toner, alleen voor nieuwe klanten voor dit aanbod.”

Elke printer die HP vandaag verkoopt, inkjet of laser, is compatibel met HP Instant Ink. In plaats van telkens inkt te kopen, betaal je hier in abonnementsvorm een vast aantal pagina’s per maand. De fabrikant kan je verbruik opvolgen en zorgt er tijdig voor dat je nieuwe inkt ontvangt. De oude inktcartridge kan je kosteloos terugsturen met het meegeleverde retourzakje.

Waarom HP met Instant Ink voor laserprinters stopt, is onduidelijk. Het huidige abonnement bevatte wel enkel zwart-witadrukken. Een formule voor kleurafdrukken of een gemengde formule werd volgens Druckerchannel getest, maar uiteindelijk wordt Instant Ink for Toner gestaakt.

Wie een compatibele HP laserprinter heeft en vandaag twijfelt over Instant Ink, moet snel beslissen, voor de formule verdwijnt de komende periode. Of je kiest als bedrijf een zakelijke serviceformule voor je laserprinter(s) die verder gaat dan enkel de levering van toners om te blijven printen.

lees ook

Printen in een hybride werkomgeving: veel vereisten, veel keuze 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home