Figma Creator Micro vereenvoudigt werk voor ontwerpers

Figma lanceert zijn eerste stuk hardware onder de naam Figma Creator Micro. Dit kleurrijke mechanische toetsenbord vereenvoudigt het werk van ontwerpers dankzij een snelle toegang tot Figma-tools en snelkoppelingen.

Figma lanceert haar eerste hardware namelijk, de Figma Creator Micro. Dat is een mechanisch toetsenbord, ook wel macropad genoemd, dat het werk van ontwerpers makkelijker moet maken. De Creator Micro onderscheidt zich van andere macropads door de kant-en-klare configuratie met de designsoftware van Figma.

Samenwerking met Work Louder

De realisatie van de Creator Micro is niet alleen Figma’s verdienste. Het bedrijf werkte hiervoor samen met Work Louder, een technologiebedrijf gespecialiseerd in macropads. Het grote verschil met andere traditionele macropads is dat deze reeds geconfigureerd is met de Figma-software, wat gebruikers heel wat werk bespaart.

Rob Bye, productmanager bij Figma, benadrukt dat het bedrijf hard heeft gewerkt om deze configuratie mogelijk te maken. Zo onderscheidt het bedrijf zich van de andere macropads en wordt het ding meer dan een bestaand toestel in een Figma-jasje.

Functionaliteiten en vormgeving

De Creator Micro is uitgerust met twaalf toetsen die elk maximaal vier verschillende functies ondersteunen, afhankelijk van de laag waarop je de randapparatuur hebt ingesteld. Dit geeft je toegang tot 48 verschillende snelkoppelingen. Dat is echter niet genoeg om alle 150 sneltoetsen van Figma te dekken, maar het biedt wel voldoende ruimte om de meest gebruikte functies toe te voegen.

Naast deze belangrijke functionaliteiten, besteedde Figma ook heel wat aandacht aan de vormgeving. Bij de Creator Micro ontvang je drie sets keycaps die op de mechanische schakelaars bevestigd kunnen worden. Deze drie sets omvatten een zwarte set, een andere met kleuren en een derde met Figma-softwarepictogrammen. Omdat de toetsen zo aanpasbaar zijn, is het (zeker in het begin) een uitdaging om te onthouden wat ze precies doen. De sets met kleuren en symbolen kunnen daarbij helpen.

Het idee om een macropad uit te brengen heerste al langer bij Figma. De Creator Micro kan vanaf nu gereserveerd worden voor 139 dollar, met een verwachte verzending in de eerste helft van volgend jaar. Een prijs in euro kennen we nog niet.

Met de Creator Micro komt Figma nog eens op eigen kracht in het nieuws. Berichtgeving rond het bedrijf wordt dezer dagen immers gedomineerd door de overnamepoging door Adobe, waarvoor de EU alvast niet staat te springen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home