Deze Mac-toestellen krijgen een upgrade naar macOS Mojave

macOS mojave dark mode

Apple heeft een toestellijst gepubliceerd voor macOS Mojave. Wie een compatibele machine heeft, kan vandaag al aan de slag als ontwikkelaar. De publieke beta staat gepland voor de zomer, met een finale release later dit jaar.

Apple heeft de volledige lijst met Mac-apparaten gepubliceerd die compatibel zijn met macOS Mojave. Een overzicht:

  • MacBook, begin 2015 of nieuwer
  • MacBook Air, midden 2012 of nieuwer
  • Mac Mini, eind 2012 of nieuwer
  • MacBook Pro, midden 2012 of nieuwer
  • iMac, eind 2012 of later
  • iMac Pro, 2017
  • Mac Pro, eind 2013 en midden 2010 en 2012 wanneer die een Metal-compatibele GPU aan boord heeft.

Het komt erop neer dat bijna elk systeem sinds midden 2012 compatibel zal zijn met macOS Mojave, met hier en daar wat uitzonderingen. Wie niet meer kan upgraden, mist een aantal nieuwe functies maar blijft wel beveiligd. Apple garandeert namelijk nog enkele jaren veiligheidsupdates voor macOS High Sierra.

Ontwikkelaarsaccount

Heb je een compatibel toestel en wil je de nieuwe functies uittesten? Dat kan, maar wees gewaarschuwd dat de huidige testversie bedoeld is voor ontwikkelaars. Er kunnen nog de nodige bugs inzitten. Wie geen ontwikkelaar is, raden we aan om te wachten tot de publieke bèta deze zomer of tot de finale release dit najaar.

Indien je ontwikkelt voor Mac of gewoon veel te enthousiast bent, kan je surfen naar beta.apple.com om jezelf in te schrijven voor de Apple Beta Software Programma. Belangrijk: je hebt wel een ontwikkelaarsaccount nodig om aan de slag te gaan.

Uittesten?

Wanneer je ingelogd bent, zie je een Mac-tab op de bèta-website. Klik hierop en start de download. Steek je toestel in een stopcontact als het om een MacBook gaat en wacht tot de installatie automatisch wordt uitgevoerd. Herstart daarna je systeem en je geniet voortaan van de eerste testversie van macOS Mojave.

Lees hier onze uitgebreide gids met de 7 beste nieuwe functies van macOS Mojave.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home