MacBooks met Apple M3-chip mogelijk niet meer voor dit jaar

apple macbook pro

De eerste laptops met de efficiëntere Apple M3-chip aan boord zouden pas in 2024 het daglicht zien.

Na een eerder gerucht van Bloomberg-analist en Apple-insider Mark Gurman dat de eerste Mac-toestellen met een Apple M3-chip dit jaar nog zouden verschijnen, verduidelijkt een andere notoire Apple-insider, Ming-Chi Kuo, dat het niet om MacBooks gaat.

Kuo ziet de vernieuwing van de MacBook line-up naar de nieuwe Apple M3-chips pas vanaf volgend jaar starten. Dat laat nog wel een opening naar eventuele Mac-toestellen zoals de Mac Mini of iMac. Die laatste heeft al lange tijd geen update gekregen en was destijds ook al een van de eerste met de nieuwste Apple M1-chip toen die debuteerde.

Apple M3 op 3 nanometer

De Apple M3-chip is de eerste chip volgens het 3 nanometerproces. Apple heeft daarvoor bijna de volledige productiecapaciteit van chipfabrikant TSMC opgekocht. Een kleiner procedé staat garant voor een efficiëntere werking, wat de batterijduur verbetert. Tegelijk laat het ruimte om betere prestaties te leveren.

Vorig jaar sloeg Apple ook al het oktober-event over voor de lancering van de nieuwe MacBooks, om later in januari de toestellen op de markt te brengen. Mogelijk volgt het opnieuw hetzelfde ritme dit jaar.

lees ook

Pc-verkoop daalt opnieuw, HP en Apple grootste winnaars

Zowel Kuo als Gurman zitten vaak dicht bij de waarheid, maar het is uiteindelijk Apple dat de waarheid in pacht heeft. Neem daarom bovenstaand bericht met een korrel zout. Misschien licht Apple een tipje van de sluier morgen tijdens het iPhone-event?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home