Kopiëren en plakken in Windows krijgt AI-injectie

Microsoft introduceert “Geavanceerd plakken” op basis van AI en maakt Verkenner slimmer dankzij native versiebeheer.  

Op Microsoft Build 2024 werden heel wat nieuwe AI-functies geïntroduceerd, waaronder ook “Geavanceerd plakken” en een native versiebeheer in verkenner. Met de nieuwe plakfunctie kunnen gebruikers in het klembord kiezen in welke vorm ze hun gekopieerde inhoud willen plakken. Zo kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld kiezen om een gekopieerde code in de ene taal, te plakken in een andere codeertaal, wat het proces alleen maar versnelt. Verder voegt Microsoft native versiebeheer toe aan zijn verkenner, en maakt het 7-zip-compressie mogelijk. De nieuwe functies zijn beschikbaar voor Windows 11.

Geavanceerd plakken

Met de nieuwe functie “geavanceerd plakken” voor Windows 11 kunnen gebruikers gekopieerde inhoud op de gewenste manier plakken met behulp van AI. Deze functie werd opgenomen in PowerToys versie 0.81. Eenmaal ingeschakeld, kan je deze functie activeren door volgend toetscommando te gebruiken: Windows-toets + Shift + V. Hierna verschijnt er een geavanceerd venster met opties voor het converteren van plakken.  

Microsoft – Advanced Paste

Bij geavanceerde instellingen kan je “Plakken met AI” inschakelen en krijg je ook een OpenAI-prompt te zien. Hierin kan je de gewenste conversie invoeren, zoals vertalingen, gegenereerde code, JSON, Yoda-syntaxis en meer. De functie is helaas niet gratis. Om deze in te schakelen dien je een OpenAI API-sleutel toe te voegen in PowerToys en credits te kopen voor je OpenAI-account.  

Verkenner verbeterd

Daarnaast voegt Microsoft nu native versiebeheer toe aan Verkenner door systemen als Git te integreren. Op die manier kan je nieuwe wijzigingen en opmerkingen rechtstreeks vanuit de app zien. Bovendien zou Microsoft het ook mogelijk maken om File Explorer native bestanden te laten comprimeren naar 7-zip en TAR. De aankondigingen zijn onderdeel van Microsoft Build 2024. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home