Stap in het verleden met Recall voor Copilot Plus-pc’s 

recall windows 11
Bron: Microsoft

Recall onthoudt elke stap die je op je Copilot Plus-pc zet en helpt je terugzoeken in de tijd. 

Microsoft lanceert Recall voor Copilot Plus-pc’s, de nieuwe AI-aangedreven tool die elke stap die je zet registreert. Een verkenbare tijdlijn teleporteert je terug in de tijd en laat je je hele geschiedenis ophalen, van inhoud op websites of in documenten tot acties in apps en gesprekken tijdens live vergaderingen. Deze nieuwe functie is beschikbaar voor Copilot Plus pc’s die vanaf 19 juni uitgeleverd worden.  

Terug in de tijd

Met deze nieuwe AI-aangedreven tool voor Copilot Plus-pc’s, wil Microsoft een antwoord bieden op een alomtegenwoordige frustratie: iets dat je eerder op je pc gezien hebt, niet meer kunnen terughalen. Met de nieuwe Recall-functie kan je elke stap die je op je pc uitvoert, terugroepen aan de hand van een verkenbare tijdlijn.  

Zo kan je jezelf teleporteren in de tijd en informatie uit het verleden ophalen zoals acties die je uitvoerde in apps tot het ophalen van gesprekken in live vergaderingen of het oproepen van bezochte websites. Recall baseert zich op jouw persoonlijke semantische index, die volledig op je apparaat is gebouwd en opgeslagen. Jouw privacy ligt in jouw handen: je kan op elk moment de functie pauzeren of tijdsbereiken aanpassen en verwijderen.  

Copilot Plus-pc’s

Deze nieuwe functie wordt gelanceerd in het kader van de nieuwe Copilot Plus-pc’s. Recall is dus enkel mogelijk op deze nieuwe pc’s aangezien ze aangedreven worden door Qualcomm’s nieuwe Snapdragon X Elite-chips, die de neurale verwerkingseenheid (NPU) hebben die nodig is om Recall te laten werken.  

lees ook

En plots is daar Copilot Plus: Microsoft lanceert nieuwe pc-specificatie

Of dergelijke nieuwe functies zoals Recall dan de hoofdreden zal zijn om een Copilot Plus-pc aan te schaffen, valt nog af te wachten. De nieuwe Copilot Plus-pc’s zullen vanaf 19 juni uitgeleverd worden.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home