Brengt Apple binnenkort iPhones zonder simkaartslot uit?

esim

Hoewel we ons nog moeten baseren op geruchten, lijkt het erop dat Apple volgend jaar het simkaartslot volledig zal verbannen. Amerikaanse operatoren zouden zich tegen september 2022 moeten voorbereiden op eSIM-only smartphones.

Volgens een anonieme tip aan MacRumors heeft Apple enkele Amerikaanse telecomoperators geadviseerd om zich tegen september 2022 voor te bereiden op de komst van eSIM-only iPhones. De nieuwe iPhone 14 zou dus geen fysiek simkaartslot meer kunnen hebben. Eerder werden deze plannen pas vermoed voor de iPhone 15 in 2023.

Ook iPhone 13?

Sommige Amerikaanse providers willen nu al kort op de bal spelen door ook iPhone 13-modellen zonder nano-simkaart te verkopen. Deze iPhone bezit namelijk al de mogelijkheid om een digitale simkaart of eSIM te gebruiken. Klanten kunnen deze simkaart activeren via een wifinetwerk, zolang hun telecomoperator dat ondersteunt.

Ondersteuning

In ons land is onder andere Orange al gestart met de ondersteuning van de eSIM, maar ook Proximus en Mobile Vikings doen mee. Telenet biedt de functionaliteit enkel aan in een smartwatch onder de noemer One Number. Mogelijks zullen de nieuwe iPhones dus in verschillende versies op de markt verschijnen, gezien niet alle landen en providers digitale simkaarten ondersteunen.

lees ook

Proximus ondersteunt voortaan eSIM op compatibele toestellen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home