Apple iPhone 13 verkleint notch en upgradet camera

De iPhone 13 komt in een standaardmaat, 6,1 inch, en een Mini-variant met een compacte 5,4 inch schermdiagonaal. Het design blijft nagenoeg hetzelfde, enkel de notch bovenaan is 20 procent kleiner en het scherm is 28 procent meer helder. Van een 120 Hz-scherm is geen sprake, 60 Hz blijft de norm.

De Apple iPhone 13 is een beperkte upgrade vergeleken met de iPhone 12 met een identiek design en een IP68-waterbestendige behuizing. Het scherm krijgt opnieuw een keramische coating mee voor een betere valbescherming. Zowel de iPhone 13 als de iPhone 13 Mini krijgen allebei een beter scherm dat 28 procent meer helder is. De nieuwe OLED-panelen halen een helderheid van 800 cd/m² met een piekhelderheid van 1.200 cd/m².

De notch centraal bovenaan is een beetje kleiner geworden: 20 procent volgens Apple. De telefoon krijgt de nieuwste Apple A15 Bionic-chip. Net als zijn voorganger gaat het opnieuw om een 5 nm-chip. Deze keer is er ruimte voor een 6-core CPU met twee prestatiekernen en vier efficiëntiekernen. De geïntegreerde GPU zou 30 procent sneller zijn, aldus Apple.

De 12 megapixelcamera achteraan krijgt een upgrade en kan nu 47 procent meer licht opvangen met een f/1.5 diagfragma. De sensor maakt gebruik van Sensor-shift optische beeldstabilisatie (IOS).

De breedhoekvariant krijgt een snellere sensor met een f/2.4 diafragma en een hoek van 120 graden. Portretmodus krijgt de nodige aandacht tijdens het event waar je tijdens een video de focus kan veranderen. Je kan in 4K60 HDR video opnemen.

De batterijduur krijgt volgens Apple ook een flinke upgrade. De iPhone 13 houdt het 2,5 uur langer uit dan zijn voorganger. De iPhone 13 Mini houdt het 1,5 uur langer uit dan de iPhone 12 Mini. Magsafe tekent opnieuw present, net als alle bijhorende accessoires.

De iPhone 13 Mini start vanaf 809 euro voor 128 GB opslag. De iPhone 13 start vanaf 909 euro met dezelfde opslagcapaciteit. Je kan uit vijf kleuren kiezen: roze, blauw, ‘middernacht’ (heel donkerblauw), ‘sterrenlicht’ (zandkleur) en rood. Wie liever meer opslag wil, moet 120 euro opleggen voor de 256 GB-versie of 350 euro voor de 512 GB-variant. Alle prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home