Telenet lanceert eSIM op smartwatch dat je mobiele nummer deelt

Telenet lanceert de nieuwe toepassing onder de noemer Telenet One Number. De simkaart in je smartphone en de eSIM in je smartwatch delen dezelfde gegevens. Hiermee is het de eerste Belgische operator die één nummer over smartphone en smartwatch ondersteunt.

Telenet One Number is inbegrepen in WIGO, YUGO en het zakelijke KLIK. De eSIM is een ingebouwde digitale simkaart die de klassieke simkaart met chip vervangt. Proximus en Orange ondersteunen vandaag al eSIM in bepaalde smartphones, maar nog niet in een smartwatch. Telenet gaat hier met de primeur lopen.

Opvallend: Telenet biedt vandaag nog geen eSIM-compatibiliteit aan voor smartphones. Die functionaliteit komt pas in de loop van 2021 naar Telenet- en BASE-klanten.

Telenet One Number

Telenet One Number kan je vanaf 13 november activeren en ondersteunt een handvol smartwatch-modellen van Apple en Samsung:

  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch SE
  • Samsung Galaxy Watch 3
  • Samsung Galaxy Watch Active 2

Deze smartwatch-modellen zijn vandaag beschikbaar en compatibel met Telenet One Number, maar de provider benadrukt dat eerdere generaties Apple Watch of Samsung Watch met eSIM die je mogelijk in het buitenland hebt gekocht ook compatibel zijn.

De nieuwe formule laat toe om mobiele data, belminuten en sms’jes van een abonnement te delen met een smartwatch. Zo kan je zonder nood aan smartphone notificaties van berichten ontvangen, muziek streamen of locaties opzoeken.

lees ook

Proximus ondersteunt voortaan eSIM op compatibele toestellen

Gebruikers met een WIGO-, YUGO- of KLIK-bundel kunnen aan elk mobiel nummer kostenloos één eSIM koppelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home