Microsoft experimenteert met verkleinde taakbalk voor tabletmodus in Windows 11

Windows 11

De taakbalk van Windows 11 zal binnenkort beter inspelen op tabletmodus. Wie zijn laptop gebruikt als tablet, zal enkel nog de meest praktische zaken zien verschijnen. Widgets en emoji’s zullen ook veranderen.

Microsoft kondigt aan dat het de taakbalk van Windows 11 geschikt wil maken voor tabletmodus. Testen lopen momenteel met een taakbalk die enkel nog belangrijke zaken weergeeft. Zo blijven bijvoorbeeld de tijd, batterijstatus, wifiverbinding en datum zichtbaar.

Tijdens tabletmodus kunnen gebruikers wel nog klikken op de taakbalk. Vervolgens zal een taakbalk verschijnen die hoger is dan gewoonlijk. Dat is bedoeld om de widgets, de Windows-knop, de zoekbalk groter weer te geven om ze eenvoudiger te kunnen aanklikken.  

Bron: Windows

Verdere aanpassingen

Microsoft experimenteert daarnaast in het Dev-kanaal met veranderingen in widgets. Daardoor zal meer informatie en dynamische content verschijnen. De verandering zit momenteel in de testfase, waardoor het nog niet zeker is dat de functies uitrollen naar alle Windows 11-gebruikers. Op termijn wil Microsoft de inhoud laten inspelen op de gebruiker.

Bron: Windows

Daarnaast test Microsoft 37 nieuwe emoji’s voor Windows 11. Onder andere een trol, bonen en een smeltend gezicht zitten in de testversie. Tot slot zal Windows 11 je helpen met het selecteren van de meest relevante vensters voor split screen-gebruik. Snap Assist zal daarvoor de drie meest recent gesloten Microsoft Edge-tabbladen suggereren. Het is mogelijk het aantal gesuggereerde tabbladen zelf aan te passen in Instellingen > Systeem > Multitasking.

lees ook

Functies uit Insider-programma Windows stromen voortaan niet allemaal door

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home