Windows 11: test binnenkort Android-apps en andere nieuwe updates

Microsoft plant een publieke preview van de Android-ondersteuning in Windows 11 volgende maand. De update brengt verder ook nog andere nieuwigheden om te proberen.

Microsoft maakt in een blogpost duidelijk dat binnenkort de eerste grote update wordt gelost voor Windows 11 sinds de lancering vorig jaar. Zo kan je binnenkort eindelijk de klok tonen op externe monitoren en kan je intuïtiever je microfoon dempen. Microsoft werkt ook aan een terugkeer van de befaamde drag-and-drop-functionaliteit.

De Kladblok- en Media Player-apps krijgen ook een visuele upgrade met eindelijk ondersteuning voor dark mode.

De belangrijkste update voor velen is de ondersteuning voor Android-apps op Windows 11. Deze functie wordt als publieke preview gelanceerd volgende maand. Microsoft benadrukt meermaals dat de functie nog in bèta is. Sinds oktober vorig jaar kunnen een beperkte groep testers al aan de slag met een beperkte selectie Android-apps. Microsoft werkt samen met de Amazon Appstore voor de appdistributie.

Windows 11 delen met Teams

Tot slot brengt de update ook een gemakkelijkere manier om een venster te delen binnen Microsoft Teams. Het enige wat je moet doen, is over een icoontje ‘hooveren’ en daar op de knop ‘Deel dit venster’ klikken.

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home