Android-apps in Windows 11 krijgen pittige systeemeisen

Windows 11 Amazon Appstore

Windows 11 ondersteunt Android-apps dankzij de geïntegreerde Amazon App Store, maar je hebt daar wel een krachtige en relatief nieuwe pc voor nodig.

Microsoft heeft de ondersteuningspagina live gezet met minimale en aanbevolen systeemeisen om Android-apps te draaien binnen Windows 11. Je pc moet voldoen aan deze parameters:

  • Geheugen: 8 GB RAM (minimum), 16 GB RAM (aanbevolen)
  • Opslag: Solid State Drive (SSD)
  • Processor: Intel Core i3 8th Gen of hoger, AMD Ryzen 3000 of hoger, Qualcomm Snapdragon 8c of hoger
  • Processor-architectuur: x64 of ARM64
  • Virtual Machine Platform: deze instelling moet je inschakelen op je pc

Twee zaken springen onmiddellijk in het oog, namelijk de hoge eisen omtrent geheugen en processor. 8 GB RAM is het absolute minimum voor lichte Android-apps. Het is voorlopig nog niet duidelijk waar de grens ligt tussen een goede ervaring met 8 GB RAM bij bepaalde apps, en welke 16 GB RAM nodig hebben om optimaal te werken.

Hoge processoreisen

Ook aan de processorkant legt Microsoft hoge eisen om Android-apps te draaien. Het minimum is een 8ste generatie Intel Core i3 dat in 2017 het levenslicht zag. Wie AMD in zijn of haar pc heeft, moet een recentere machine hebben. Een AMD Ryzen 3000-chip van 2019 is het minimum.

Het is bijzonder dat Microsoft zo’n recente AMD-chip vereist omdat de prestaties tussen Ryzen 2000-chips en de nieuwere Ryzen 3000-chips relatief weinig verschillen. Mogelijk is extra technologie in de nieuwere AMD-chips belangrijk om vlot Android-apps te draaien.

Voor je met de Android-apps aan de slag kan, moet je sowieso eerst Windows 11 installeren. Microsoft heeft de strikte hardwarevereisten van bij de lancering nog niet versoepeld, en lijkt dat ook niet van plan. Voor de stap naar Windows 11 heb je eerst en vooral een minimum aan rekenkracht nodig. Een dual core-processor met een kloksnelheid van 1 GHz, 4 GB RAM en 64 GB opslag zijn de ondergrens. Vervolgens heb je enkele minder gekende specificaties nodig zoals TPM en UEFI. Doorloop onze volledige gids hier.

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home