Zien we binnenkort de batterijstatus op Android-smartphones?

Android-gebruikers krijgen mogelijks een nieuwe geïntegreerde functie om de batterijstatus van hun smartphone te achterhalen. iPhone-gebruikers genieten al langere tijd van deze functie, Android-gebruikers moeten het doen met een app van derden.

De batterij is een cruciaal onderdeel van onze smartphone en dus weten we graag wat de status hiervan is. iPhone-gebruikers hebben al een functie om de batterijstatus van hun smartphone te achterhalen, maar bij Android-smartphones is dit tot op heden niet mogelijk. Toch zijn er signalen dat deze functie er voor Android-gebruikers binnenkort aankomt.

Geïntegreerde batterijstatus voor Android

Google zou je binnenkort kunnen vertellen wat de status van je batterij is op een Android-smartphone en wanneer deze defect is. Bij een iPhone is dit al langere tijd een basisfunctie, maar bij je Android-smartphone had je nog een app van derden nodig om deze batterijstatus te controleren.

lees ook

Hoe hou je de batterij in je laptop of smartphone in topvorm?

In de laatste Pixel Feature Drop werd er door Google al nieuwe batterij-informatie toegevoegd zoals de productiedatum en het aantal cycli. Er zou echter een extra verborgen batterijstatus-pagina toegevoegd zijn door de Android 14 QPR2 Beta 2. Hiermee zou informatie getoond kunnen worden waaronder het geschatte percentage dat de batterij momenteel kan opladen, in vergelijking met toen de batterij nieuw was. Daarnaast zijn er ook aanwijzingen van pictogrammen die staan voor ‘verminderde batterijcapaciteit’ of ‘batterijdetectie’.

Een verouderde batterij is vaak de aanleiding tot een nieuw toestel. Het is dus interessant om de status te weten zodat jij je batterij in topvorm kan houden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home