Acer lanceert Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition met 3D-scherm

acer aspire 3D 15
Bron: Acer

Acer zet vol in op 3D-technologie met zijn nieuwe laptops en monitors. De Aspire 3D 15 ‘SpatialLabs Edition’ zet 2D-content om naar 3D-beeld zonder dat je daarvoor een speciale bril nodig hebt.

Acer heeft zijn line-up voor het nieuwe jaar getoond tijdens CES 2024 in Las Vegas, dat morgennacht officieel van start gaat. Naast de Aspire Vero 16 en de Swift ‘AI-pc’s’ springt de Aspire 3D 15 ‘SpatialLabs Edition’ (letterlijk) in het oog. De laptop is uitgerust met beeldschermtechnologie die 2D-beeld kan omzetten naar 3D. In het 15,6-inch UHD-beeldscherm zitten sensoren die je ogen volgen en zo een 3D-effect creëren, zonder dat je daarvoor een dure VR-bril nodig hebt.

De 3D-visuals kunnen in het volledige RGB-spectrum worden getoond. Schakelen tussen verschillende dimensies doe je via de 2D- en 3D-weergave. Om de zware werkbelasting van 3D te ondersteunen, is de laptop uitgerust met een Intel Core i7 13620H-processor en een Nvidia GeForce RTX voor het betere grafische werk. Voeg daar nog 32 GB DDR5 en 2 TB opslag aan toe, en je hebt een stevige krachtpatser. Ingebouwde koelingstechnologie beschermt de interne elementen in de 3D-weergave.

lees ook

Intel Core Ultra of AMD Ryzen: welke CPU kies je best voor je laptop?

Met de hulp van AI

Acer mag er zich dan wel van weerhouden om de sticker ‘AI-laptop’ op de Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition te kleven, er wordt in de persaankondiging wel volop gegoocheld met AI-functionaliteiten. Eigenaars van de laptop krijgen toegang tot SpatialLabs Experience Center Pro om het volste uit de 3D-functionaliteiten te halen. SpatialLabs Go zet systeemeigen AI-modellen aan het werk om 2D-content in real-time om te zetten naar 3D-visuals, van je foto’s tot YouTube-video’s.

Acer Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition
Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition. Bron: Acer

SpatialLabs Model Viewer richt zich op grafische professionals door CGI- en CAD-bestandsindelingen te importeren en om te zetten in 3D-illustraties. De laptop ondersteunt bovendien ook nog OpenXR-runtime voor naadloze 3D-contentcreatie in compatibele toepassingen om grafische projecten te versnellen. Tenslotte is de AI-gekte ook fysiek zichtbaar door de toevoeging van de nieuwe Copilot-sneltoets in het toetsenbord.

Geen beeld zonder scherm

Voor nog meer 3D-plezier lanceert Acer ook de Predator SpatialLabs View 27-monitor, gericht op gamers. Dit is een uitbreiding op de SpacialLabs View Pro 27 die Acer eerder in oktober al lanceerde voor een zakelijk clienteel. De monitor maakt gebruik van de systeemeigen shader- en stuurprogrammatechniek voor de ontwikkeling van individuele 3D-profielen met bestaande diepte-informatie uit de games. Ruimtelijke audio zorgt voor een immersieve ervaring.

Acer Predator SpatialLabs View 27
Predator SpatialLabs View 27. Bron: Acer

De Acer Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition is vanaf maart in de Benelux verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf 1699 euro. De Predator SpatialLabs View 27 is vanaf het tweede kwartaal beschikbaar vanaf 1999 euro. Prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home