Acer kondigt 27 inch 3D-monitor aan zonder bril

De Acer SpacialLabs View Pro 27 weet dankzij sensoren hoe je naar het scherm kijkt, zodat een 3D-bril overbodig is.

De 3D-hype binnen tv’s en monitoren is al meer dan 10 jaar gaan liggen, maar dat betekent niet dat de technologie dood is. De Acer SpacialLabs View Pro 27 heeft een 27 inch 4K-paneel dat creatieve professionals de mogelijkheid geeft om stereoscopische 3D-beelden zonder 3D-bril te bekijken. Acer levert met de monitor ook een afneembare kap om lichtinval te beperken.

Gebruikers kunnen naadloos schakelen tussen 2D en 3D. Het paneel ondersteunt een refresh rate tot 160 Hz en heeft een helderheid van 400 nits. De kleuren zouden nauwkeurig op het scherm verschijnen met een DeltaE-waarde lager dan twee, wat voldoende moet zijn voor creatieve professionals.

Onderaan naast de sensoren die je ogen tracken, zitten ook twee speakers die je een 3D-geluid moeten geven die bij het 3D-beeld past. Hoe realistisch het eindresultaat zal zijn komende van twee kleine 2,5 watt-luidsprekers, valt nog af te wachten.

Add-ons en designsoftware

De monitor wordt geleverd met gebruiksklare toepassingen zoals SpatialLabs Model Viewer en add-ons voor designsoftware die helpen om workflows te versnellen en 3D-content te produceren. Er is compatibiliteit met Unreal en Unity zodat ontwikkelaars uit allerlei sectoren en vakgebieden eenvoudig ontwerpen kunnen maken en presenteren.

Met de Acer Steam VR Bridge kunnen VR- en XR-ontwikkelaars hun creaties omzetten in 3D-beelden zonder dat ze een bril nodig hebben. In combinatie met de OpenXR-compatibele runtime van Acer leveren de schermen stereoscopische beelden in compatibele toepassingen.

Prijs en beschikbaarheid

De monitor is voorzien van een ergonomische voet die gekanteld, gedraaid en gezwenkt kan worden en in de hoogte verstelbaar is voor de beste kijkhoek. Het apparaat beschikt ook over HDMI 2.1, USB Type-C, DisplayPort 2.0 en 2x USB Type-A.

De Acer SpacialLabs View Pro 27 is vanaf het eerste kwartaal van 2024 beschikbaar. Een richtprijs deelt Acer pas op een later tijdstip. Eerder verscheen de 15.6 inch Acer SpatialLabs View draagbare monitor al (beperkt) bij ons met een vraagprijs van gemiddeld 1.200 euro exclusief btw. De kans is groot dat het nieuwe 27 inchmodel duurder zal worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home