Samenwerking Sensolus en Citymesh maakt IoT klaar voor de toekomst

Citymesh_General_IoT_Visual

Sensolus gaat een samenwerking aan met telecomoperator Citymesh. Klanten kunnen uitkijken naar een oplossing voor al hun connectiviteitsnoden.

Citymesh en Sensolus slaan de handen in elkaar. De laatste partij krijgt zo toegang tot het portfolio van Citymesh-klanten die met hun trackers de overstap maken naar het Sensolus-platform. Voor de telecomoperator zit er een uitbreiding van het multi-technologischaanbod in.

Citymesh voor B2B

De telecomoperator focust zich op de installatie, connectie en monitoring van sensoring. Een samenwerking met het Gentse Sensolus past perfect in de doelstellingen van het bedrijf. Het bedrijf spitst zich namelijk toe op IoT-toepassingen binnen bedrijven en bieden een oplossing aan in de vorm van draadloze trackers.

Citymesh nam net voor de zomer Engie M2M over. Daardoor kreeg het bedrijf het Sigfox-netwerk in handen, dat biedt connectiviteit voor IoT-toepassingen. Voordeel aan het netwerk is dat het gepaard gaat met een erg lage bandbreedte.   

De focus van de telecomoperator ligt gezien de overname en de samenwerking op de B2B-markt. Tot slot kon het dit jaar een 5G-licentie in handen krijgen en is het bedrijf dus concurrent voor Orange, Telenet en Proximus.

lees ook

Citymesh en Roemeense Digi worden vierde telecomspeler

Sigfox uit de slechte papieren

De overname van Engie M2M kwam er na een onzekere tijd over de Franse IoT-netwerkoperator Sigfox. In januari vroeg de specialist bescherming tegen schuldeisers aan, een overnemer werd dringend gezocht. Volgens het bedrijf was de pandemie een boosdoener op de verkoop van IoT-producten. Daar de hoge kosten bij voor de apparatuur door het chiptekort, werd de operator te veel.

UnaBiz werd eind april officieel de nieuwe eigenaar van Sigfox. Het bedrijf is daarmee in handen van een bedrijf uit Singapore, maar focust zich wel op dezelfde markt.

Aantrekkelijk voor Sensolus

De overname maakte de telecomoperator interessant om een samenwerking mee op te zetten, vertelt Koen Vanwalle, Sales Executive BeLux bij Sensolus: “Naast het IoT-netwerk nam Citymesh een groot klantenbestand over van bedrijven die gebruikmaakten van IoT-trackers en software. Voor ons betekent dit partnerschap heel wat extra business. De komende maanden en jaren zullen deze bedrijven namelijk de overstap maken naar de trackers en het platform van Sensolus. De data van hun huidige trackers integreren we voorlopig in ons platform en wanneer de batterij van hun trackers het begeeft, vervangen we ze of breiden we ze in plaats daarvan uit met Sensolus-trackers.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home