Digi sluit 10.000 woningen aan op glasvezel

fiber

Nieuwe telecomoperator Digi sluit in Brussel 10.000 huizen aan op glasvezel. Daarmee is een eerder aangekondigde testfase al behoorlijk concreet.

Digi Belgium is volop bezig met de uitrol van glasvezel naar 10.000 Brusselse woningen. Dat schrijft De Tijd. Vorig jaar liet Digi weten dat het dit jaar wilde starten met de uitrol van eigen glasvezel, vooral in stedelijke gebieden. Toen waren details schaars, maar nu blijkt dat een eerste testfase al volop aan de gang is.

De focus ligt op Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek. Daar legt Digi vooral glasvezel aan langs de gevels. Het is de bedoeling van de provider om in deze fase zo weinig mogelijk graafwerken uit te voeren. Met het pilootproject wil Digi onderzoeken wat de kostprijs van de uitrol is, en hoe lokale regels en besturen een impact hebben op de plannen. Die resultaten gaat Digi dan vergelijken met andere landen waar het actief is.

Veel ervaring

Digi Belgium is een samenwerking tussen Citymesh en het Roemeense Digi, dat actief is in z’n thuisland maar ook Spanje, Italië en binnenkort Portugal. In de andere landen heeft de provider al heel wat glasvezelervaring opgebouwd.

Wie glasvezel van Digi aan z’n gevel ziet verschijnen, kan later dit jaar ook echt klant worden. Daarmee zijn de bewoners van Sint-Jans-Molenbeek zowat de best geconnecteerde van het land. Proximus legde er al glasvezel aan en ook Wyre is er bezig.

De eerste resultaten van de tests zijn hoopgevend en veelbelovend klinkt het, al heeft Digi buurten met ideale omstandigheden gekozen om te beginnen. Loopt alles goed, dan komt er vermoedelijk meer glasvezel. Ook samenwerkingen met andere providers sluit Digi niet uit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home