Vierde telecomprovider Digi verkoopt Spaans glasvezelnetwerk voor financiële ademruimte

Een telecomnetwerk uitbouwen in verschillende Europese landen, waaronder België, kost geld. Digi haalt daarom 750 miljoen euro op met de verkoop van zijn Spaanse glasvezelnetwerk.

Digi Belgium heeft als ambitie om een volwaardige vierde telecomspeler te worden in ons land, naast Proximus, Telenet en Orange. Mobiel internet komt in afwachting van een eigen netwerk via een MVNO-aanbod met Proximus, en de eerste glasvezel is in Brussel al aangelegd.

Spaanse verkoop

Die ambitie kost geld, en mede daarom verkoopt Digi Communications, dat samen met Citymesh Digi Belgium vormt, zijn Spaanse glasvezelnetwerk. Dat bereikt zo’n 4,3 miljoen woningen. Dat weet De Tijd. Een consortium van investeerders neemt het over van Digi voor 750 miljoen euro.

Waar dat geld voor dient, zegt het Roemense Digi niet. Het lijkt wel vanzelfsprekend dat die dient voor de uitbouw van het mobiele netwerk in Frankrijk, alsook de ondersteuning van de telecom-ambities in ons land en Portugal. De uitbouw van die netwerken gaat gepaard met flinke investeringen, waardoor de extra miljoenen welkome ademruimte bieden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home