Citymesh koopt SigFox-netwerk van Engie

Citymesh_General_IoT_Visual

Citymesh breidt zijn draadloze portfolio uit met de overname van Engie M2M. Daarmee krijgt de operator een SigFox-netwerk gericht op IoT in handen.

Splinternieuwe telecomoperator Citymesh koopt Engie M2M. Dat bedrijf baat een nationaal SigFox-netwerk uit. SigFox biedt connectiviteit voor IoT-toepassingen met een erg lage bandbreedte. Het netwerk is voornamelijk bedoeld voor sensoren die eenvoudige data terugsturen. Omwille van de lage bandbreedte vereist SigFox-connectiviteit erg weinig energie, zodat sensoren op batterijen heel lang kunnen meegaan. De geringe hardware- en netwerkkosten trokken Citymesh over de streep.

Vandaag zijn er in ons land al meer dan 250.000 IoT-toestellen verbonden met het SigFox-netwerk. In de toekomst verwacht Citymesh nog meer enthousiasme van organisaties die sensoren in moeilijk bereikbare locaties willen verbinden. Ook voor track & trace-toepassingen of slimme watermeters is het netwerk interessant.

B2B-telecomoperator

Citymesh ontpopte zich pas tot vierde telecomoperator in ons land en dus concurrent voor Orange, Telenet en Proximus. Het bedrijf heeft al 4G en 5G-licenties in handen. Citymesh wil zich op de B2B-markt richten en daarvoor is het netwerk van Engie M2M een grote meerwaarde. Dankzij de investeringen van meerderheidsaandeelhouder Cegeka zal Citymesh zich in de toekomst verder focussen op de installatie, connectie en monitoring van sensoren.

lees ook

Internet of Things in België: hoe ziet het netwerklandschap eruit?

“De uitbreiding van het draadloos portfolio met SigFox betekent een meerwaarde voor Cegeka”, zegt CEO Stijn Bijnens. “Dat biedt extra mogelijkheden voor onze IT-oplossingen. Via het Sigfox IoT-netwerk kunnen we data van onze klanten verzamelen. Onze specialisten op vlak van data science en data intelligence kunnen onze klanten vervolgens helpen om die data op een slimme wijze in te zetten om zo betere beslissingen te kunnen nemen.”

Citymesh neemt het hele team van Engie M2M onder de arm en zal zich voortaan over de bestaande klanten ontfermen. Alle bestaande aandeelhouders stappen uit Engie M2M. De financiële details van de acquisitie geven de bedrijven niet prijs.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home