Orange lanceert derde generatie Livebox-modem met 1 Gbps-internet

Orange Belgium

De nieuwe Livebox-modem is compatibel met de Docsis 3.1-standaard om hoge internetsnelheden te realiseren. Orange kondigt ook nieuwe internetformules tot 1 Gbps aan.

Orange Belgium koestert grootse plannen. Met de overname van Voo achter de rug lijkt Orange meer dan ooit klaar om de handschoen op te nemen tegen Proximus en Telenet. Naast het uitbreiden van het 5G-netwerk wil Orange ook inzetten op vast internet voor consumenten en bedrijven.

In die laatste doelstelling kadert de aankondiging van een nieuwe generatie Livebox-modems. De modem is ontwikkeld door het Franse bedrijf Vantiva. De derde generatie Livebox ondersteunt Docsis 3.1, wat ‘multigigabitinternet’ mogelijk maakt. De ingebouwde ethernetpoort ondersteunt een theoretische snelheid tot 2,5 Gbps en ook Wifi 6. Met de EasyMesh-technologie en de wifibooster kan de connectiviteit worden uitgebreid.

livebox
De derde generatie van de Livebox. Bron: Orange

Op naar 10 Gbps

Bij een nieuwe modem horen ook nieuwe internetformules. Vanaf juni 2023 kunnen klanten van Orange kiezen uit drie verschillende internetsnelheden: Standaard (150 Mbps), Boost (400 Mbps voor € 15/maand extra) en Boost Giga (1 Gbps voor € 25/maand extra). Orange hoopt tegen 2024 95 procent van particuliere en zakelijke klanten in heel België 1 Gbps-formules te kunnen aanbieden.

Daar zal het op termijn niet bij blijven. Orange kijkt ook vooruit richting 2040 met ambities om 10 Gbps uit te rollen. Het wil dat realiseren via HFC (Hybrid Fiber Coax) met de laatste nieuwe Docsis-technologie (Docsis 4.0), maar ook langs een eigen netwerk en dat van partners via glasvezel. Ook Telenet en Proximus zijn volop bezig met hun internetsnelheden up te graden tot 10 Gbps.

De Livebox-modem is sinds 29 juni beschikbaar voor particuliere en zakelijke klanten, in combinatie met de Boost Giga-formule. Nieuwe klanten die intekenen op dit aanbod krijgen de modem zonder meerprijs geïnstalleerd. Klanten die willen upgraden naar 1 Gbps, betalen een eenmalige kost van 49 euro voor de omruiling. Bij het ‘My Comfort Service’-pakket zit de omruiling inbegrepen.

lees ook

Internet thuis: een router van je provider of een eigen router?


Dit artikel verscheen origineel op 09/06 12u15. Bijgewerkt op 30/06 13u16 met nieuwe informatie over de beschikbaarheid en het aanbod.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home