Orange werkt aan 10 Gbps internet en breidt 5G-netwerk fors uit

Orange Belgium

De uitrol van het 5G-netwerk van Orange komt op stoom. Eind 2023 wil het 40 procent van de Belgische bevolking bereiken, tegen eind 2025 mikt het op 90 procent.

In het mobiele segment zullen uitgebreide 5G-frequenties tegen eind 2023 40 procent van de bevolking bereiken en tegen eind 2025 90 procent. De uitrol van 5G core SA (Stand Alone) maakt B2B-dienstverlening op maat mogelijk tegen eind 2023.

Dankzij de overeenkomst voor het delen van het Radio Access Network (RAN) met Proximus, zal Orange Belgium ook de grootste mobiele dekking bieden en, samen met Proximus, het hoogste aantal radiosites in België.

1 Gbps en 10 Gbps

Naast beloftes richting zijn 5G-netwerk heeft Orange heel wat ambitie rond vast internet. Nu Voo eigendom is van Orange, wil het tegen midden 2024 bij 95 procent van de Belgen formules aanbieden met 1 Gbps internetsnelheid in Brussel en Wallonië kunnen Voo-klanten een nieuwe modem verwachten die DOCSIS 3.1-compatibel is om die topsnelheid te realiseren.

Dankzij een samenwerking met Telenet kan Orange in Brussel en Vlaanderen de volledige capaciteiten gebruiken van het gigabitnetwerk van Telenet.

Orange kijkt ook vooruit richting 2040 met ambities om 10 Gbps uit te rollen. Het wil dat realiseren via HFC (Hybrid Fiber Coax) via de laatste nieuwe DOCSIS-technologie, maar ook met een eigen netwerk en dat van partners via glasvezel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home