Orange Belgium voltooit overname van telecomoperator Voo

Orange

De overname van de Waalse telecomprovider Voo door Orange Belgium kreeg eerder dit jaar groen licht van de Europese Commissie. Orange wordt zo een nationale speler.

Update 02/06 16u: Vandaag heeft Orange Belgium de overname van 75 procent van het kapitaal min één aandeel voltooid om telecomoperator Voo over te nemen.

Deze transactie waardeert VOO op een ondernemingswaarde van € 1,8 miljard voor 100% van het kapitaal. Orange Belgium zal deze transactie financieren via een intragroepslening.

Xavier Pichon, CEO van Orange Belgium, zegt: “We hebbenvanaf nu de industriële kracht, technologische middelen en commerciële schaal om de toekomst van de Belgische telecommarkt te versnellen en te leiden in het belang van consumenten, werknemers en de samenleving in het algemeen.”


Origineel 20/03: De Europese Commissie heeft de overname van Voo door Orange Belgium goedgekeurd. Met het groen licht kan Orange zich nu ook officieel ontpoppen tot nationale telecomprovider. De goedkeuring van de overname was belangrijk, en niet alleen omdat Orange rekent op het netwerk voor zijn bredere ambities.

Deel van de afspraak

Eigendom van Voo is ook een voorwaarde van de overeenkomst die Orange begin dit jaar met Telenet sloot. Volgens die samenwerking krijgt Orange toegang tot het toekomstige glasvezelnetwerk van Telenet, terwijl de Mechelse provider via Orange en Voo een aanbod kan lanceren voor het Zuiden van het land.

Orange gaat nu over tot de laatste fase van de overnametransactie. In het tweede kwartaal van 2023 zou de acquisitie van Voo helemaal rond moeten zijn.

Geen concurrentieproblemen

De commissie zag geen graten in de aankoop door Orange van 75 procent min één aandeel van Voo. Na onderzoek blijkt dat er geen mededingingsbezwaren zijn. Dat klinkt niet onlogisch: Voo en Orange bereiken voor het grootste deel een complementair publiek met hun vast telecom-aanbod. De versmelting van de twee geeft Orange wel een interessantere concurrentiepositie tegenover Proximus.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home