Proximus rolt 10 Gbps-fiber uit in heel België

glasvezel proximus

Proximus is ver gevorderd met de uitrol van glasvezelinternet dat snelheden tot 10 Gbps haalt. Vanaf 10 juli biedt Proximus de hogere snelheden standaard aan in zijn internetabonnementen met glasvezel.

Update 29/06 08u49: 10 Gbps-internet is nu beschikbaar in alle gebieden waar fiberdekking is, kondigt Proximus middels een persbericht aan. Vanaf 10 juli wordt het geïntegreerd in nieuwe Flex Fiber-packs. Bestaande glasvezelklanten krijgen automatisch ook hogere snelheden.


Origineel artikel 23/02 08u: Proximus kondigde het Ultra Fiber-aanbod in oktober 2022 aan, en nu is de provider ook begonnen met de uitrol van het nieuwe glasvezelnetwerk. Via het Twitter-kanaal laat Proximus weten dat het ‘snelste internet van België’ klaar ligt in Antwerpen, Gent, Brussel, Luik en Namen. Tegen de zomer wil Proximus het Ultra Fiber-netwerk over heel het land hebben uitgerold.

8,5 + 1,5 = 10

Proximus pronkt met internetsnelheden tot 10 Gbps in het nieuwe aanbod, al is dat wel met een korreltje zout in te nemen. De maximale downloadsnelheid is 8,5 Gbps en de maximale uploadsnelheid 1,5 Gbps. Tel die twee getallen op en je krijgt 10 Gbps.

Hoewel je dus in de praktijk dus niet aan die magische 10 Gbps zal komen, liggen de download- en uploadsnelheid wel een stuk hoger dan wat je gemiddeld krijgt in je telecomabonnement. Onderstaande illustraties tonen het verschil in met 1 Gbps-internet, het snelste internet dat Proximus nu in de aanbieding heeft.

proximus ultra fiber 10 gbps
Bron: Proximus

Business Ultra Fiber

Abonnementsprijzen communiceert Proximus nog niet in de aankondiging, maar HLN-journalist Kenneth Dée meent te weten dat die op 113 euro per maand zal komen te liggen. Dat zijn dan de richtprijzen voor de particuliere markt.

lees ook

Zakelijke telecomabonnementen vergeleken: wie heeft het beste aanbod?

Onder de noemer ‘Business Ultra Fiber’ zal het snellere glasvezelinternet ook ter beschikking staan van zakelijke klanten. Proximus zal bedrijven op de hoogte brengen van zodra zij de overstap kunnen maken. Ook prijzen voor de zakelijke markt zijn voorlopig niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home