Lenovo toont simpele maar robuuste ThinkEdge SE10

Lenovo toont op MWC nieuwe oplossingen voor rekenkracht aan de edge. Dat neemt de vorm aan van een fysiek toestel, al maakt de computerbouwer van de gelegenheid gebruik om ook nieuwe software in de verf te zetten.

Op MWC in Barcelona demonstreert Lenovo nieuwe oplossingen voor de edge. De ThinkEdge SE10 is een nieuw computertje speciaal ontwikkeld om data te verwerken ver van server en datacenter. Lenovo bouwt het robuuste ding rond een Atom-processor van Intel, dus verwacht geen krachtpatser.

De hoofdtaak van de SE10 is om relatief simpele digitale en analoge metingen te verwerken. Denk daarbij aan data rond temperatuur, verlichting of vochtigheid. Lenovo stipt aan dat specifiek de conversie van analoge data naar digitale telemetrie tot de skillset van de ThinkEdge SE10 behoort. De ThinkEdge SE10-i is eigenlijk hetzelfde toestel, maar dan specifiek ontwikkeld voor industriële omgevingen waar het ding nog steviger moet zijn.

Software

Langs de softwarekant voorziet Lenovo een update voor zijn Lenovo Open Cloud Automation (LOC-A)-software. Versie 2.6 moet onder andere edge-implementaties op een veelvoud aan locaties eenvoudiger maken met snelle provisionering. Lenovo laat verder zijn Xclarity-beheersoftware zien. Die moet orkestratie en onderhoud vereenvoudigen.

Lenovo wijst er nog op dat het edge-aanbod ook beschikbaar is binnen zijn service-consumptiemodel Lenovo TruScale.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home